Klaster Beč – Donja Austrija: Poštari raširili virus u oko 50 porodica  

0

Radnici pošte prenijeli su infekcije koronavirusa u oko 50 porodica kojima su raznosili poštu, rekao je portparol bečkog medicinskog kriznog štaba. Trenutno nije poznato da li se klaster proširio i na ostale kompanije i institucije.

U centru klastera Beč – Donja Austrija nalaze se dvije pošte: poštanski centar u Beču Inzersdorf, i logistički centar u Hagenbrunnu (Donja Austrija), gdje su desetine zaposlenih bili ili su još uvijek zaraženi (Inzersdorf 72 zaražena, Hagenbrunn 66).

Još oko 300 zaposlenih stavljeno je u karantin na obje lokacije jer se smatra da su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Ova dva poštanska centra povezana su i preko agencije za privremeno zapošljavanje. Prema trenutnim informacijama, lanac zaraze proteže se do kuće za azil u Erdbergu (28 slučajeva), logistički centar salona namještaja u Floridsdorfu (sedam slučajeva) i stambene zgrade u Simmeringu (deset slučajeva).

Kao dio izmijenjene strategije Beča, ne testiraju se samo sumnjivi slučajevi već i potencijalni lanac da bi se infekcija sto prije suzbila.

Portparol kriznog tima je rekao da istraživanja klastera Beč – Donja Austrija još nije okončano i da je sve još uvijek pod nadzorom.

 

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 + = 10