Klan Bošnjakinja: Banda uhapšena u Španiji trgovala maloljetnicama iz BiH

0
  • Španska policija uhapsila je u Barceloni 16 članova bande koja je iz Bosne i Hercegovine krijumčarila žene i djecu te ih prisiljavala da pljačkaju u podzemnoj željeznici i turističkim mjestima po Španiji, na jugu Francuske i u Italiji, saopštila je policija u Madridu.
  • “Klan Bošnjakinja”, organizacija sastavljena od nekoliko porodica, trgovala je mladim ženama i maloljetnicama, razmjenjujući ih za oko 5.000 eura, pa ih slala u različite gradove u pljačku, navela je nacionalna policija na svojoj internetskoj stranici.
  • Agenti su pronašli devet maloljetnica, “neškolovanih, u žalosnim higijenskim i zdravstvenim uslovima” koje su prokrijumčarene iz BiH pomoću lažnih dokumenata.
  • El Mundo, pozivajući se na izvor u policiji, piše da je jedan od šefova 44-godišnji Hasim Sejdić, koji se ovime bavio od 2000. godine u različitim evropskim gradovima, a koji se sa suprugom i sinom nalazi u pritvoru od 14. novembra.
  • Novine La Vanguardia iz Barcelone napominju da su privedeni Demila Gubić i Fado Gubić, a agenti sumnjaju da je trgovano sa šesnaestero žrtava, od beba do 17-godišnjakinja.

 

 

Novi format vijesti na BUM portalu – vijest u pet rečenica!

Foto: Shutterstock / 4kclips

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 × 3 =