Kako provesti ljetni raspust: Bogat dječji ljetni program u Beču

0

Muzeji Bečkog holdinga su pripremili programe za djecu koji će biti realizovani tokom ljetnog raspusta. Arheološka avantura u Jevrejskom muzeju, vođenja za djecu u Kući muzike ili ukrašavanje održivih pamučnih torbi u Kući umjetnosti su samo neke od aktivnosti koje mladi posjetioci mogu da očekuju tokom ljeta.

Program Jevrejskog muzeja u Beču je raznovrstan, zabavan i kreativan, a djeca mogu da odluče da li će da uče hebrejski, upoznaju poznate jevrejske ličnosti, nauče sve o predmetima koji se koriste tokom praznika, osnuju košer restoran ili čitaju jevrejske priče i bajke. Troškovi za materijal koji će djeca koristiti iznose 3 eura po djetetu, a program se realizuje svake nedjelje u julu i avgustu od 14 do 16 časova. Neophodna je prethodna prijava, jer je broj učesnika ograničen.

Jevrejski praznik šabat je dan odmora koji počinje u petak sa zalaskom sunca, a završava se u subotu takođe sa zalaskom sunca. Svi predmeti koji se koriste tokom slavlja detaljno su prikazani u muzeju. Djeca će imati priliku da dizajniraju svoje svijećnjake, tanjire ili minijaturnu sobu za šabat. Program je predviđen za djecu od 6 do 14 godina koja su podijeljena u sve starosne grupe svakog dana od 5. do 8. jula od 9 do 13 časova.

Izložba o jevrejskom životu u Srednjem vijeku smještena je sedam metara ispod zemlje, a tu počinje i dječja arheološka avantura. Djeca dobijaju polaroid kameru, metar, lupu i olovke. Njihov zadatak je da otkriju kako je skelet hrta ili lovačkog psa starog između pet i deset godina sa povredom kuka povezan sa jevrejskom zajednicom. Tokom svih vođenja i programa važe propisane mjere za zaštitu od širenja koronavirusa.

Kuća muzike svake subote i nedjelje u 14 časova organizuje vođenja za djecu koja su predviđena za uzrast od 5 do 10 godina i traju oko dva sata. Prethodna prijava je poželjna, jer je i ovdje broj učesnika ograničen. Poznati dječji tekstopisac Bernhard Fibich će gostovati u Kući muzike sa nekoliko različitih produkcija tokom ljeta, a cijena ulaznice za djecu iznosiće 11 eura. Predstave će se izvoditi svake nedjelje u julu i avgustu.

Kuća umjetnosti u Beču pripremila je kreativan i ekološki program za djecu. Da bi se spriječilo gomilanje otpada i pomoglo životnoj sredini djeca će imati priliku da kreiraju svoje torbe od sertifikovanog ekološkog pamuka i da ih ukrase pomoću biljaka, lišća i jabuka. Ovaj program je predviđen za djecu od 5 godina, ne zahtijeva prethodnu prijavu i održaće se u pet termina tokom ljeta.

                             

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Rudi Froese

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 × 6 =