Horoskop otkriva: Koji je vaš najveći strah?

0

Svi mi imamo neku fobiju, strah od nečega, priznali to ili ne. Neki strahovi su zastupljeniji od drugih, a čega se najviše plaši vaš horoskopski znak?

Otkrijte koji je vaš najveći strah!

Ovan
Najaktivniji od svih znakova, Ovan voli da se kreće. Zbog previše mirovanja može da se unervozi, što može da preraste u katiskofobiju – strah od sjedenja. Ovan voli da istupi i pomogne kad treba, pa strah od zanemarivanje dužnosti i odgovornosti može biti jedna od fobija ovog znaka zodijaka.

Bik
Bik je možda najletargičniji znak zodijaka, jer voli komfor i luksuz toliko da to prelazi u ljenost, pa čak i halapljivost. U najgorem slučaju, može razviti strah od pokreta. Ali vjerovatniji strah bi bio strah od selidbe i promjena – pošto Bikovi vole da se ugnijezde na jednom mjestu koje zavole.

Blizanci
Lepršavi i površni Blizanci često precijene sebe i mogu se naći u nezgodnoj situaciji zbog toga. Kada brzo pričate, brzo donosite odluke, brzo obećavate, možete se zatrpati i lako ispustiti konce ili zapostaviti ono što stvarno želite. Blizanci imaju strah od donošenja odluka i ako ih nešto zaista plaši, to je da sjednu i dobro razmisle o nečemu, a onda donesu i odluku.

Rak
Rakovi vole da se osjećaju sigurno i udobno u svom domu okruženi prijateljima i porodicom. Izvedite Raka iz njegove „školjke“ komfora i on će biti preplašen. Zato bi strah od otvorenog prostora bio najpogodniji strah za ovaj znak. Pored toga, kao emotivci i brižni ljudi, Rakovi mogu razviti i strah od patnje ili bolesti.

Lav
Lavovi vole da su u centru pažnje, da su sve oči uperene u njih i vole da budu hvaljeni. Lavovi su najčešće uspješni u životu, pošto ih strah od neuspjeha tjera da budu ambiciozni. Želja za pažnjom i strah od toga da će biti zaboravljeni i ignorisani motiviše ih još više da uspiju.

Djevica
Čista, uredna i detaljna. Nered je noćna mora za njih i sve mora da bude na svom mjestu, od dekoracije u kući do društvenog života i karijere. Strah od neorganizacije i nereda, nesavršenosti i prljavštine, može vas proganjati.

Vaga
Vaga je uvijek za partnerstvo i zajedništvo – četiri ruke su bolje nego dvije! Bilo bi joj jako teško da sve u životu mora sama da radi, pa bi strah od samoće, i strah od izolacije, bile najgore fobije za ovaj znak.

Škorpija
Škorpija je jedan od najmračnijih znakova, ali je jako senzitivna, podložna anksioznosti, opsesivnosti i želji za kontrolisanjem. U skladu sa tim, strah od ismijavanja može biti ekstrem Škorpijinih strahova.

Strijelac
Lutalica u vama ne može biti ukroćena. Jedan od najneobuzadnijih i avanturistički nastrojenih znakova, Strijelac ne voli kad neko pokušava da ga ukroti i navede da se pridržava pravila. Iako voli život i na njega gleda optimistički, svakodnevne, obične obaveze lako mogu da ga bace u depresiju. Zato su strah od odgovornosti i strah od zatvorenog prostora najčešće fobije ovog znaka.

Jarac
Jarčevi su najčešće usmjereni na posao, disciplinovani su i introspektivni, a najljepše se osjećaju u kancelariji – gdje mogu na miru da misle i prave planove. Najčešće ne vole toliko ljude, pa bi strah od otvorenog prostora mogao da bude ekstremni oblik straha inače izolovanog Jarca.

Vodolija
Mudre Vodolije će biti prve koje će se suprotstaviti nadređenom ako misle da nije u pravu. Radije će potpuno promijeniti posao, osmisliti nešto potpuno novo i izvršiti revoluciju. Strah od odlaska u školu i na posao i strah od braka, najčešći su strahovi Vodolija. Institucije su im jednostavno strašne.

Ribe
Sanjarski nastrojene i saosjećajne Ribe vole da pobjegnu u svoj svijet s vremena na vrijeme i ne vole da budu u centru pažnje. Zato je strah od govorenja u javnosti najčešći strah Riba.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 4 = 24