Gornja Austrija: U restoranu čašu vode iz česme naplaćuju 2 evra

0

Vlasnici kafića i restorana trude se da ugrade cijene i prate inflaciju pa gosti sve češće ostaju iznenađeni šta se sve naplaćuje. Tinejdžeri su tako morali da izdvoje dva evra za čašu vode iz česme u restoranu u Gornjoj Austriji.

Domaćin je rekao da je riječ o “hitnoj mjeri”.

Ako to pretvorite i poredite preciznije, litar vode na tom mjestu košta šest evra.

“Time proizilazi da je i pivo skoro jeftinije”, ljute se tinejdžeri iz Natternbach i Weissenkirchen nakon što im je predočen račun za čašu vode iz česme u gostionici Kolmgut. Tokom školske zabave, mladići i djevojke od 17 i 18 godina bili su u jednoj lokalnoj diskoteci i posle ponoći otišli ​​u susjednu gostionicu na šnicle.

Međutim, vodu su tražili iz drugih razloga.

„Jedna od djevojaka se nije osjećala dobro i drugar je otišao po vodu. Ne znam da li je rekao da je hitno, ali vratio se sa računom: dva evra za čašu vode“, nerviraju se studenti.

Klaus Peter Wagner iz ovog restorana objašnjava mjeru ovako: „Mi se time branimo. Preovladalo je to što je do 20 gostiju stajalo u baru i pilo besplatnu vodu. To upošljava radnike, košta, a na šanku se zauzima prostor.”

Prilikom naručivanja, svaki gost se obavještava da čaša vode košta dva evra, a ako neko naruči nešto drugo i “zalije” uz to, besplatno je. Tokom dana u gostionici naplaćujemo 50 centi ako se naruči samo jedna čaša vode“, kaže ugostitelj.

“Da su kolege bile upoznate da je voda za nekoga ko se loše osjeća, sigurno bi bila besplatna“ dodao je on.

Da vlasnici restorana pokušavaju da opstanu u skoku inflacije nije novost. Smanjuju veličinu porcija i poslužuju manje količine piva i vina, prenosi magazin „Feniks”, pozivajući se na „Fokus”.

 

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − 7 =