Goran Karana: Pjesmom skidam prašinu sa srca ljudi

0

Stihovima i notama već 30-ak godina Goran Karan pronalazi put do srca ljubitelja romantičnih nota. Ovaj vrsni muzičar nevjerovatne glasovne kvalitete poznat po brojnim hitovima i opernim arijama, odlučio je da napiše i knjigu.

Tu će, kaže, pretočiti svoja iskustva koja je tokom tri decenije karijere prikupio, a velika poglavlja će posvetiti i prijateljima poput Gorana Bregovića, Gibonnija, Tončija Huljića…

„Knjiga je zbir iskustava kako mojih tako i kolega i baš zato se i zove Oriđinal, što je splitski izraz za izvorno i svoje“, otkrio je Karan, te dodao da mu je uvijek bilo zanimljivo čuti od svojih kolega zašto su se počeli baviti muzikom i “od čega im je srce zapjevalo“.

Tom dijelu knjige, tim “ispovijedima“ posvetio je posebno poglavlje. Knjigu planira objaviti nakon premijere mjuzikla “Naša bila štorija” koju autorski supotpisuje s Nenadom Ninčevićem, a koja bi trebala biti početkom decembra.

„Ova knjiga će biti neka vrsta glazbene ostavštine u pisanom obliku i način da se odužim glazbi koja mi je pružila divne stvari u životu“, zaključio je Splićanin.

Karan: „Ja sam tumač za ljubav“

Ovaj Splićanin koji je najprepoznatljiviji po svojim ljubavnim pjesmama, zapravo i želi da, kako kaže, jedinstvenom muzikom i stihovima probudi ono što svi zasigurno imaju u srcima, a to je da se sjete da vole.

„Ovo čime se bavim je na jedan način služba, jer postoje pjesme za svaku situaciju i razlog, ali nekako je ispalo da sam ja taj dalmatinski, odnosno mediteranski tumač za ljubav. Sve u svemu, tu sam da se ljubav malo probudi i da se ljudima skine prašina sa srca“, pojasnio je Karan.

Foto: Wikipedia / Roberta F. / CC BY-SA

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 5 = 1