Brojne prijetnje bombama u Austriji

0

U Austriji je danas školama, sudovima i Jevrejskoj zajednici upućeno više prijetnji bombama, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Primljene su prijetnje bombama u sudovima u Beču, Grazu i Sankt Pöltenu, Jevrejskoj zajednici i školama Magistrata 56 u Beču.

Ove prijetnje, smatraju iz Ministarstva, vezane su za suđenja i policijske akcije koja su u toku protiv osoba iz islamističke scene.

U prijetećim pismima se ukazuje i na rat u Ukrajini, a ima i antisemitskih poruka. Između ostalog u prijetnjama stoji: “Bombe kao osveta za vašu pomoć Ukrajini. One ubijaju našu braću iz Čečenije”.

Policija je preduzela odgovarajuće mjere i nadležne jedinice su izvršile pretres objekata. “Direkcija za državnu bezbjednost i obavještajne službe (DSN) započela je istragu. Prijetnje islamističkim terorizmom je u fokusu tih vlasti, koja je u tijesnoj saradnji sa drugim evropskim partnerima”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

On je podvukao da će austrijske vlasti dosljedno i svim sredstvima djelovati protiv svih koji pokušavaju da zastraše državu.

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − 8 =