“Bilo je poput noćne more”: Poznati glumci i uloge zbog kojih su se pokajali

0

Većina glumaca ima bar jednu ulogu koja im nije ostala u lijepom sjećanju i koju bi najradije izbrisali iz karijere. Vi ih možda obožavate baš zbog ovih uloga, ali ovi poznati glumci nemaju lijepe riječi za likove koji su neke od njih vinuli u zvijezde.

1. John Boyega rekao je da iz Disneya nisu znali šta da urade sa njegovim likom i drugim likovima koje su tumačili glumci crne boje kože.

“Nemojte da uvodite lik crnca i prikazujete njegovu ulogu bitnijom nego što jeste i zatim ga ostavite po strani. To jednostavno nije dobro”, rekao je Boyega.

2. Megan Fox je dobila otkaz u franšizi “Transformeri”, jer je javno rekla da je noćna mora raditi s rediteljem Michaelom Bayom.

“On je kao Napoleon i želi da stvori tu neku reputaciju zloglasnog ludaka. Nakon što sam ga jednom pitala na snimanju sa kim treba da razgovaram i koga da gledam, rekao mi je da samo budem zgodna”, objasnila je Megan.

3. Halle Berry se nije dopala radnja filma “Žena-mačka”, jer je cilj njenog lika bio da zaustavi zlog maga kozmetičke industrije umjesto da spase svijet, kao što muški superheroji obično rade.

“Zašto Žena-mačka ne može da spase svijet kao Betmen i Supermen? Zašto ona samo spasava žene od kreme za lice od kojih im popuca koža? Ali ja sam bila samo plaćena glumica, a ne reditelj”, rekla je Halle Berry.

4. Blake Lively je rekla kako joj je lično smetao lik Serena van der Woodsen, koji je tumačila u “Tračari”.

“Ljudi su je voljeli, ali meni je lično uvijek nekako smetala, htjela sam da šalje bolju poruku svijetu”, požalila se Blake.

5. Harrison Ford je godinama htio da lik Hana Sola umre.

6. Robert Pattinson mrzio je svoj lik u “Sumrak sagi”.

“Što sam više čitao scenario, sve sam više mrzio lik Kalena”, objasnio je.

7. Jamie Dornan se osjećao nelagodno u ulozi Christiana Greya u “50 nijansi sive”.

“Osjećao sam se nekako jako daleko od sebe i borio sam se sa tim”, tvrdi Dornan.

8. Seanu Conneryu je James Bond išao na živce.

“Uvijek sam mrzio tog prokletog Jamesa Bonda”, rekao je jednom prilikom glumac koji je lik agenta 007 tumačio u sedam filmova.

 

Foto: Wikipedia/ Eva RinaldiCC BY-SA 2.0

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 − 1 =