Bečki turizam 2018: „Budi ispred svog vremena“

0

U glavnom gradu Austrije kao najbrže rastućem gradu na njemačkom govornom području nedavno je održana turistička konferencija pod motom „Budi ispred svog vremena“. Na programu skupa bili su turistički trendovi budućnosti, a glavne teme kojima su se bavili govornici bili su „Smart City“-rješenja za turizam, kreiranje mišljenja na internetu i put u svemir.

Prije sto godina protagonisti „Bečke moderne“ bili su ispred svog vremena – sa vizionarskim mislima i uspjesima u umjetnosti i kulturi, arhitekturi, nauci ili društvu. „Budi ispred svog vremena“ biće vodeća misao bečkog turizma u 2018. godini, a „Bečka moderna“ biće stavljena u fokus marketinških aktivnosti.

Najznačajniji protagonisti „Bečke moderne“ koje povezuje ista godina smrti 1918. a koji su obiljiežili Beč u periodu oko 1900. godine su: slikari Gustav Klimt i Egon Schiele, arhitekta Otto Wagner i umjetnik Koloman Moser. Njima će sljedeće godine biti posvećene brojne izložbe i dešavanja u Beču.

Digitalizacija koja je u svakodnevnom porastu i koja će u nekom trenutku možda u potpunosti da zamijeni čovjeka je dobra ukoliko čovjeku omogućuje napredak i olakšanje, istakao je predsjednik Radničke komore Rudolf Kaske na konferenciji.

„Ipak čovjek mora u svakom trenutku biti u prvom planu. U pogledu turizma, turisti vole interakciju, susretanje gostiju sa domaćinima je za turizam od izuzetnog značaja zbog čega ona i u doba digitalizacije mora da se njeguje“, rekao je Kaske.

Govornici na konferenciji posebno su prozvali preduzeća iz turističkih branši da se pozabave investicijama u oblast digitalizacije.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Wien Tourismus / Rainer Fehringer

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 5 = 35