Bečka opera objavila repertoar za 2021/22.

0

Bečka opera je objavila repertoar za sezonu 2021/22. „Aktuelna sezona se uskoro završava, a to je najbolje što može da se kaže za nju“, izjavio je Bogdan Roščić, direktor Bečke opere.

U predstojećoj sezoni je planirano pet premijera u produkciji Bečke opere, kao i premijera u okviru gostovanja opere iz Monte Karla. Publika će osim toga imati priliku da vidi jednu dječiju operu i tri baletske premijere. „Izabrali smo djela koja smatram pravim dostignućima u istoriji opere“, objašnjava Roščić. Ono što je svim djelima zajedničko jeste da nakon njihovog izvođenja svijet više nije izgledao kao prije toga.

Premijere Bečke opere u narednoj sezoni su Seviljski berberin, Don Đovani, Vocek, Tristan i Izolda i Orfej. U okviru „Rosini manije“ biće izvedeni „Turčin u Italiji“, „Pepeljuga“ i „Rosini gala“. Tom prilikom svoj debi u Bečkoj operi će ostvariti mecosopran Ćećilija Bartoli.

Pandemija je ostavila svoj trag, ali je Bečka opera uspjela da smanji gubitke. U skladu sa aktuelnim mjerama broj mjesta i dalje mora biti ograničen na maksimalno 1.100 gledalaca. Cijene karata neće biti povišene, ali će za određena mjesta cijene biti prilagođene. Karte za neka mjesta će biti povoljnije, a za druga skuplje. Starosna granica za dječije karte koje koštaju 15 eura biće povećana na 16 godina.

„Kada je budžet u pitanju polazimo od toga da će se Operski bal u 2022. održati. Bilo bi strašno da se još jednom otkaže“, izjavio je Roščić.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: WienTourismus/Christian Stemper/Paul Bauer

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 4 = 11