Beč se sprema za sutrašnje proteste

0

Dok se policija u Beču priprema za održavanje reda i mira na protestima protiv korona mjera zakazanim za sutra, dijelovi austrijske vojske pozivaju na učešće. Dva visoka oficira u otvorenom pismu pozvala su pripadnike vojske da se priključe protestu protiv ograničenja slobode i vakcinacije.

Oni su, u svom pismu, uporedili preduzete epidemiološke mjere sa silovanjem i tvrde da se građani, nakon 75 godina, ponovo stigmatizuju i zatvaraju.

Portparol vojske Michael Bauer istakao je da je slučaj već na obradi kod disciplinske komisije armije. I vojni Slobodni sindikat Austrije poziva vojsku na borbu za „slobodu i ljudsko dostojanstvo” na sutrašnjem proteste.

Sindikat javne službe pri vojsci ukazuje da Slobodni sindikat Austrije nije reprezentativni sindikat, već neko društvo koje koristi agresivni jezik, koje ne brani prava zaposlenih. Za sutra je zakazano više protesta antivaksera, desničara, protivnika korona mjera.

Na tri mjesta okupiće se antivakseri, koji će se, kako smatra policija, zasigurno na kraju ujediniti na jednoj lokaciji.

Ekstremno desničarski pokret Identitarista najavio je učešće na protestu.

Policija očekuje između 4.000 i 10.000 učesnika na protestu, za koji, prema aktuelnoj epidemiološkoj uredbi, ne važi lockdown za nevakcinisane.

 

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 + = 3