Beč: 800 hiljada eura za kulturne projekte

0

Grad Beč finansira projekte u oblasti kulture i umjetnosti u ukupnoj vrijednosti od 800 hiljada eura. Tim povodom je pokrenuta i inicijativa „Kulturkatapult“ – edukativni projekat koji podržava umjetničke i kulturne programe za mlade između 15 i 20 godina.

U saradnji sa Sekretarijatom za kulturu, organizacijom za djecu i omladinu „wienXtra“ i udruženjem „KulturKontakt Austria“ nastao je projekat „Kulturkatapult“ čija je svrha da se raznovrsna i svjetski priznata umjetnička i kulturna ponuda Beča približi mladima koji do sada nisu bili u prilici da dođu u dodir sa njom.

Referent za kulturu građanske inicijative „Zeleni Beč“ Martin Margulies navodi da učešće u kulturi i umjetnosti treba da se omogući mladima u stručnim i politehničkim školama kao i u vanškolskom obrazovanju.

„Umjetničko-kreativna razmjena u projektima može da probudi interesovanje za kulturu i da pojača kreativnost mladih koji se pripremaju za svoje prvo zaposlenje“, navodi Margulis.

Beč zato poziva umjetnike, predavače i kulturne ustanove da predstave svoje projekte namijenjene mladima do 31. januara 2020. godine. Poželjni su oni projekti usredsređeni na saradnju i razmjenu sa politehničkim i stručnim školama, preduzećima ili radionicama kao i udruženjima i organizacijama za vannastavni rad sa mladima. Oni projekti koji budu izabrani će dobiti finansijsku podršku u iznosu od 20 do maksimalno 90 hiljada eura.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Alexis Brown

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 3 = 6