Austrija dala “zeleno svjetlo” za početak sezone Formule 1

0

Vlada Austrije dala je dozvolu Formuli 1 za održavanje trka 5. i 12. jula, kojima bi počeo ovogodišnji šampionat koji je odložen zbog pandemije koronavirusa, pišu austrijski mediji.

Prema tim izvorima, poslije višenedjeljnih pregovora između čelnika Formule 1, „Red Bul ringa“ i lokalnih zvaničnika dobijeno je zeleno svjetlo za plan koji su oni osmislili.

Ranije tokom nedjelje, ministar zdravlja Rudi Anschober je rekao da je Vlada završila sa analizom plana i da će zvanična odluka biti objavljena u dogledno vrijeme.

Međutim, čini se da se situacija razvila mnogo brže nego što se mislilo i dobijena je dozvola samo nekoliko dana prije nego što će Formula 1 otkriti kako će izgledati evropski dio sezone, što je planirano za ponedjeljak.

Po planu koji je odobren, trci će čak moći da prisustvuju gledaoci, ali će broj biti ograničen na 500. Za sada se ne zna kakav je tačan plan po tom pitanju, ali je izvršni direktor Formule 1 Ros Bron još ranije najavio da će svi zaposleni biti izolovani od spoljašnjeg svijeta.

To uključuje i to da će se u Austriju stizati čarter letovima do vojne baze koja je udaljena nekoliko kilometara od Špilberga, a timovi će odsjedati u različitim smještajima. Svakako će svi prije dolaska u Austriju morati da budu testirani na koronavirus, a testovi će se ponavljati na licu mjesta na nekoliko dana.

Prije zvanične potvrde potrebno je još da se dobije dozvola zdravstvenog direktorata Štajerske, ali se očekuje da je to samo formalnost.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 1 = 3