Ako ste rođeni u ovom znaku zodijaka onda ste „alfa” ženka

0

Svi znaju da Škorpije i Jarci imaju jake ličnosti ali žene rođene u drugom znaku zodijaka su zapravo „alfa” ženke. Ambiciozna, disciplinovana, organizovana, strpljiva, odgovorna, praktična, odlučna, neustrašiva, fokusirana na cilj i sretna tek kad do njega dođe – sve je to žena Jarac.

Kao tipična predstavnica grupe zemljanih znakova stoji čvrsto na zemlji i nije sklona sanjarenjima već živi u stvarnosti i uzima od nje najviše što može. Zbog svoje nepokolebljive ambicioznosti i poriva da stalno ide naprijed često sve ostale ostavi iza sebe, a skrenuti s puta koji je zacrtala nije lako.

Nevjerovatno jaka, žena Jarac može prebroditi sve životne nedaće, a kakav je god problem zadesio uspjeće ostati sabrana i mirna i odmah će krenuti tražiti rješenje. Može se činiti hladna i rezervisana, ali ispod te površine krije se žena s odličnim smislom za humor koja čezne za sigurnošću. Dio svojih ambicija spremna je žrtvovati samo zbog jednog – porodice. Kad nije njen dan, može biti previše tvrdoglava, neraspoložena, sramežljiva i pesimistična.

U prirodi joj nije da se zaljubi na prvi pogled niti da gubi vrijeme na besmisleni flert za koji zna da ne vodi nikud. Ljubav je za nju ozbiljna stvar i ako joj se neko sviđa neće pustiti sudbini da odradi svoje već će uvijek, svjesna svojih sposobnosti, uzeti stvari u vlastite ruke i pobrinuti se da dobije muškarca kojeg želi.

Strastvena je ljubavnica voljna da eksperimentiše u krevetu. Idealne partnere pronaći će u druga dva zemljana znaka, Biku ili Djevici jer oni znaju prodrijeti do njenog srca i otkriti njegovu toplu i nježnu srž i jednom vodenom znaku, Raku koji će u potpunosti zadovoljiti njene emocionalne potrebe.

Prirodni je vođa, žena Jarac često je „glavna” i među svojim prijateljima. Prema prijateljima ponaša se gotovo majčinski pa nju uvijek možete pitati za savjet i pomoć, a baš kao što majke to rade i za svoju djecu, sklona je raditi planove za svoje prijatelje za koje oni uopšte ne znaju.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 + = 16