4 trika da postanete ranoranilac

0

Mnogima je teško ujutro ustati iz toplog kreveta, posebno kada su hladni i kišni dani. Započinjanje dana sa iritantnim zvukom alarma uvijek pokvari raspoloženje.

Ali, možete promijeniti vaš dan i postati „jutarnja“ osoba sa nekoliko malih trikova.

1. Slušajte omiljenu brzu pjesmu
Muzika vam može popraviti raspoloženje, posebno ako se ujutro budite uz neku vama dragu, brzu pjesmu koja će vam popraviti raspoloženje. Započinjanje jutra uz pjesmu koja vas tjera da skočite iz kreveta i đuskate je vjerovatno najbolji način da prisilite sebe na buđenje.

2. Skakanje (jumping jacks)
Svi koji vježbaju u teretani sigurno su čuli za ovu vježbu zagrijavanja. Umjesto jutarnjeg treninga uradite 20 skokova sa naizmjeničnim širenjem ruku i nogu, a na ovaj način ćete pokrenuti protok krvi i ubrzati puls. Ovo će vas napuniti energijom i entuzijazmom za dan koji je pred vama.

3. Potražite smiješnu foru ili sliku
Smijeh će sigurno popraviti vaše jutarnje raspoloženje i razmrdati vas. Uzeti telefon u ruke odmah nakon buđenja možda nije najpametnije što možete da uradite, ali ako provjerite Facebook ili Instagram i naiđete na smiješnu foru ili meme, to će vas sigurno dobro nasmijati.

4. Popijte čašu vode čim ustanete
Čaša vode odmah ujutro će vas osvježiti i opustiti. Pored toga, dokazano je i da ima dobar uticaj na zdravlje, a pomoći će vam i da se razbudite. Jedna čaša vode poslije spavanja pripremiće vas za dan koji sledi i okrijepiti, a dokazano je i da kožu čini blistavijom.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − = 1