10 gradova u kojima se najviše radi

0

CNN je objavio listu „najvrednijih“ gradova na svijetu. Na ovoj listi nije se našao niti jedan grad Starog kontinenta.

Kojih je to 10 gradova u kojima stanovnici provode najviše vremena radeći, pročitajte u nastavku:

Hong Kong
Stanovnici Hong Konga godišnje rade 2.606 sati, odnosno oko 50 sati nedjeljno. Iako mnogo rade, stanovnici ovog grada odmaraju samo 17 dana godišnje.

Mumbaj
Jedan od najnaseljenijih gradova na svijetu je ujedno i jedan od najvrjednijih – jedan radnik godišnje skupi oko 2.277 sati.

Meksiko Siti
Po broju radnih časova, 2.261 sat godišnje, prijestolnica Meksika nešto je „vrjednija“ od „najvrjednijeg“ grada SAD-a, Čikagom u kome se godišnje radi 2.030.

Nju Delhi
Indija spada u najvrjednije zemlje svijeta jer su se na ovoj listi našla čak dva grada ove zemlje. Poslije Mumbaja, i prijestolnica Indije spada u „vrijedne“ gradove, u kojem stanovnici godišnje rade 2.214 sati.

Bangkok
Stanovnici glavnog i najvećeg grada Tajlanda u prosjeku rade 2.191 sat. Godišnje imaju samo devet dana odmora, ali na sreću čak 16 državnih praznika.

Dubai
Stanovnici ovog grada imaju 30 dana odmora godišnje i državne praznike, ali ih to nije spriječilo da u jednoj godini imaju čak 2.186 radnih sati.

Najrobi
U glavnom gradu Kenije radnici imaju 22 dana odmora i čak 2.184 radnih sati!

Tajpej
Stanovnici prijestolnice Tajvana godišnje skupe oko 2.164 radna sata, tek nešto manje od Najrobija.

Džakarta
S obzirom na to da glavni i najveći grad Indonezije daje svojim radnicima samo 12 dana odmora u jednoj godini, nije iznenađenje što imaju čak 2.102 radna sata.

Bogota
Radnici koji žive u prijestolnici Kolumbije godišnje imaju prosječno 2.096 sati.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 − = 2