Zuckerberg: Mislio sam da Facebook može riješiti probleme, ali svijet je previše podijeljen

0

Uslijed sve češćih reakcija na uticaj tehnoloških kompanija na društvo, osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je kazao da je mislio da Facebook može riješiti brojne probleme, ali da je svijet podijeljen više nego što je očekivao.

“Bili smo fokusirani da svijet učinimo više otvorenim i povezanim. I uvijek sam mislio je to dovoljno da riješi mnoge probleme, ali svijet je danas podjeljeniji nego što sam ikad očekivao da će biti”, kazao je Zuckerberg na nedavnoj epizodi podcasta “Freakonomics Radio“, prenosi Klix.

Facebook se svakodnevno suočava s brojnim kritikama javnosti zbog problema s tehnološkom ovisnošću i uloge platforme u širenju dezinformacija tokom američkih izbora 2016. godine. Ova društvena mreža od tada je pokrenula niz promjena na svom News Feedu, što je smanjilo ukupno vrijeme koje korisnici provode na stranici.

Zuckerberg je kazao da Facebook prema njegovom mišljenju ima odgovornost da radi na povezivanju ljudi. Rekao je da vjeruje da većina ljudi misli dobro drugima, ali da suočavanje s mišljenjima koja se razlikuju od našeg može izazvati probleme.

 

Foto: Screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 2 = 14