Željko Joksimović: Sreća se ne nalazi u grandioznim stvarima

0

Kantautor Željko Joksimović u muzici je odavno postigao mnogo toga, ali tek sada, na polovini pete decenije, može da kaže kako su mu se ostvarili gotovo svi snovi. Sreća bazirana na svim nagradama, priznanjima, aplauzima, pa i “lajkovima“, koja mu uvijek iznova daje vjetar u leđa, uveličana je činjenicom da je nedavno u Beogradu održao i svoj hiljaditi koncert.

Inače, Joksimović je za razliku od brojnih kolega, koji najviše vole nastupe po klubovima, poklonik koncerata na otvorenim prostorima.

„Volim koncerte na velikim prostorima. Najposećeniji je bio na stadionu u Skoplju, pred oko 60.000 ljudi, a spektakl je bio i na Koševu u Sarajevu dva puta. Pune Arene u Beogradu, Zagrebu, Splitu takođe pamtim kao neke od najboljih nastupa“, kazao je Joksimović.

Jedan od poklona publici za jubilarni koncert je bila i pjesma “Ponelo me“ za koju je on uradio melodiju i produkciju, a tekst je napisala Aleksandra Sara Milutinović. Pjesma je nastala sasvim spontano, jer njih dvoje trenutno rade na drugom projektu. Melodija za pjesmu se toliko dopala Sari da je prilikom slušanja gotovo poslije svega desetak minuta napisala tekst. Željku se taj tekst dopao pa je odlučio sve da obustavi što radi i tako je brzinski nastao novi potencijalni ljetni hit.

Jedan od hitova koje je u zadnje vrijeme uradio je i pjesma “Milimetar“, koja je zabilježila desetine miliona pregleda na YouTube-u.

„Drago mi je što su `Dva aviona`, duet koji sam snimio s kolegicom Eminom Jahović, brzo prihvaćena, baš kao i `Milimetar` koji dostiže 50 miliona pregleda na YouTube-u, što je veoma impresivna brojka“, kazao je Željko, dodavši da mu upravo takva podrška publike daje snagu i motivaciju da iznova stvara.

Joksimović: „Sreća su porodica i prijatelji“

Poznati pjevač nerijetko ističe kako su mu supruga i porodica veliki oslonac i izvor inspiracije u životu.

„Okolnosti znaju da budu teške i izazovne, ali verujem da je svako od nas u stanju da stvori neki svoj mikrokosmos u kome će moći da pronađe zadovoljstvo. U mom slučaju to su porodica, deca, supruga, muzika i prijatelji“, kazao je Željko.

Upravo te nabrojane stvari čine po njemu recept za sreću u vremenu prepunom izazova.

„Moj recept je krajnje jednostavan – na negativu samo okrenem glavu i nastavim svojim putem i svoje vreme koristim za stvari koje me čine srećnim. Pritom, prava sreća se često pronalazi u nekim malim stvarima, ne mora to da bude nešto grandiozno“, zaključio je Željko.

 

Foto: Facebook/Zeljko Joksimovic

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 − = 0