Želite sačuvati vezu? Razgovarajte o ove 4 teme svakodnevno

0

Ključ uspjeha svake veze jeste komunikacija. Ukoliko izbjegavate da s partnerom razgovarate o nekim temama, to se može negativno odraziti na vašu vezu.

Zato, ako želite da sačuvate, pa čak i poboljšate vaš odnos s partnerom, trebali biste svakoga dana razgovarati o ove četiri teme.

1. Problemi
Svakoga dana suočavate se sa problemima i teškoćama na poslu, u porodici ili vam je jednostavno loš dan – podijelite to sa svojim partnerom i potaknite ga da i on vama ispriča svoje probleme. Na taj način stvorićete osjećaj bliskosti.

2. Ciljevi i planovi
Partner treba da vam bude potpora i oslonac u svemu, pa tako i u ostvarivanju vaših ciljeva. Bez obzira da li je riječ o velikim ciljevima ili nekim sitnim, kratkoročnim – otkrijte ih svom partneru. Takođe, insistirajte da vam partner priča o svojim ciljevima i podržite ih u njegovoj namjeri da ih ostvari. Tako će i vama i njemu biti lakše, a ujedno ćete imati povjerenja jedno u drugo.

3. Zdravlje
Možda ne želite partnera opterećivati svojim zdravstvenim problemima, ali to je tema o kojoj svakako morate otvoreno razgovarati o vezu. Bol i teškoće se lakše podnose kada se podijele.

4. Lijepe uspomene
Čak i u teškim trenucima prisjetite se sa partnerom nekih lijepih trenutaka koje ste zajedno prošli. Neka to bude dio vaše svakodnevice. Tako ćete lakše podnijeti sve poteškoće, a u jedno ćete se napuniti pozitivnom energijom i još više povezati.

Foto: Shutterstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 + = 12