Završeni „Tjedni integracije 2019“: Manje straha i mržnje, više hrabrosti za raznolikost

0

U okviru ovogodišnjih „Tjedana integracije 2019“, otvorenih svečanom dodjelom „MigAwardsa 2019“, održano je preko 250 različitih događaja širom Austrije u kojima je učestvovao veliki broj posjetilaca. U manifestaciju je bilo uključeno i preko 200 saradnika, predstavnika različitih organizacija i sponzora koji su podržali ovogodišnju manifestaciju.

Inicijator projekta Dino Šoše na otvaranju ovogodišnje manifestacije naglasio je: „Potrebno nam je manje straha i mržnje, a više hrabrosti za raznolikost. Više hrabrosti za višejezičnost, više hrabrosti za društvo u kojem ionako živimo. I ne bismo trebali čekati da drugi budu spremni, trebali bismo i sami postati aktivni. I to je upravo ono što želimo postići kroz ‘Tjedne integracije’.” Više informacija možete pronaći na stranici www.integrationswochen.at.

Besplatna godišnja publikacija „Integracija“

Na više od 60 stranica godišnje publikacije „Integracija“ naći ćete sve informacije o manifestaciji, kao i o projektu „1. Österreichischen Integrationskongress“, koji je 25. aprila okupio preko 300 učesnika u kongresnom centru Messe Wien.

integrationswochen 1

U publikaciji možete pročitati i uzbudljive priče, intervjue te odgovore na pitanja kao što su „Da li je islam dio Austrije?“ ili „Šta pokreće ljude na volontiranje?“ Sve to i još mnogo zanimljivosti prelistajte online ovdje.

10 godina „Tjedana integracije”: Jubilarna 2020. godina

Sljedeće godine u održaće se jubilarni, 10. po redu „Tjedni integracije“, u periodu od 01.04. do 30.04.2020. Ovaj jubilej proslavićemo 31.03.2020. u 19h u WUK Wien – zapamtite ovaj datum!

Glavni sponzori „Tjedana integracije 2019“ su: AK Beč, MA 17 grada Beča, SPÖ Beč, VHS Beč i Bečka poslovna agencija. Osim toga, niz događaja podržali su i waff, Wien Holding, Kunsthalle Wien, privatni Univerzitet Anton Bruckner i WUK. Medijski partneri su magazin BUM, Wiener Bezirkszeitung, Heute, Okto, ORF, vienna.at i KOSMO.

integrationswhochen

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 9 = 45