YouTube počinje da naplaćuje video sadržaj?

0

YouTube, popularna mrežna usluga za razmjenu videosadržaja, od 28. oktobra će zvanično početi da naplaćuje pregled premium video sadržaja.

Kako YouTube zarađuje isključivo zahvaljujući reklamama koje su postavljene na svim video klipovima, oni koji žele izbjeći ove reklame moraće da plaćaju mjesečnu pretplatu. Mjesečna pretplata iznosiće 10 dolara, a premium korisnici koji je plate moći će da gledaju sadržaje bez reklama.

Na taj način YouTube nastoji da zadovolji korisnike koji ne vole da im reklame „iskaču“ tokom gledanja videa, ali i da nastave da zarađuju novac.

Za premium korisnike, kako bi ih stimulisali da plaćaju pretplatu, uvode se i premium video klipove tj. video zapisi koji su dostupni za pregled samo premium korisnicima. Dakle, korisnici koji ne budu željeli da plaćaju 10 dolara mjesečno neće moći da gledaju sav sadržaj na YouTube-u.

Ipak, mnogi vjeruju da do značajnije promjene neće doći, jer bi premium video zapisi bili uglavnom kanali posvećeni kuhanju, sportu, te posebni kanali koje bi finansirao YouTube, a koje bi vodili neki od istaknutih blogera na stranici.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 7 = 35