Wiengratis: Maj 2017

0
  • GULAŠ FESTIVAL

„Gulaschfestival Wien“ povezuje austrijskomađarsku tradiciju, bečku opuštenost, ukusna jela i oštri kulinarske duele. Posjetioce očekuju razonoda i mađarska kultura: prodajni štandovi s domaćim jelima, plesne grupe i muzika. Festival se održava već po 8. put. U takmičarskom dijelu svako može učestvovati sa svojim gulašom iz kotla.

GDJE? Donaupark, Donauturmstraße, 1220
KADA? 27.05.
START? 12:00 – 22:00

  • Donaukanaltreiben

Posjetioci manifestacije Donaukanaltreiben i ove godine mogu uživati u atmosferi godišnjeg odmora u gradu. Ulična svečanost puna raznih zbivanja svojim besplatnim ponudama privlači mase Bečlija. Na prostoru dužine 4 kilometra, od Spittelau do Franzensbrücke održavaju se live koncerti, nastupaju DJ-evi, organizuju se modne revije, radionice plesa i sportske manifestacije. Tri dana festivalske atmosfere očekuju vas na Dunavskom kanalu.

GDJE? Spittelau bis Franzensbrücke
KADA? 25. – 28.05.
START? 12:00 – 23:00

  • Veganmanya

Brojni ugostitelji po 20. put organizuju avanturističko putovanje kroz vegansku kuhinju i pozivaju i ljubitelje mesa da dožive ugodna iznenađenja. Različita udruženja informišu o zdravlju, ishrani, zaštiti čovjekove okoline i pravima životinja. Mogu se kupiti i novi modni proizvodi, cipele i različiti accessoires. DJ Line Up brine o raspoloženju posjetilaca koji ne plaćaju ulaz da bi uživali u raznolikosti kuhinje bez namirnica životinjskog porijekla.

GDJE? MQ
KADA? 24. – 27.05.
START? 14:00 – 22:00

  • SLAM B

Poetry Slam sa Dianom Köhle od 2009. redovno puni prostore u kojima se organizuje. Izvođači se bore za naklonost prisutnih svojim petominutnim performansima. Takmičenje pjesnika nudi umjetnost njemačkog jezika na najvišem nivou: sa šarmom, srcem i kreativnim idejama. A najbolje je što se u svemu može uživati bez plaćanja ulaza.

GDJE? Literaturhaus, Zieglergasse 26a, 1070
KADA? 12.05.
START? 20:00

 

Foto: www.gulaschfestival.at

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 8 = 17