Viennacontemporary 2017: Stižu umjetnici iz 26 zemalja svijeta

0

U periodu od 21. do 24. septembra 110 galerija i institucija iz Austrije i 26 zemalja svijeta predstaviće svoje umjetnike i programe u „Marx Halle“ u Beču u okviru međunarodnog sajma umjetnosti „viennacontemporary 2017“.

Ovogodišnje specijalne izložbe „ZONE1“, „Solo & Sculpture“, „Focus: Hungary“ i „Nordic Highlights“ podvlače značaj ovog sajma za predstavljanje mladih i priznatih umjetnika, kao i umjetničkih scena zemalja koje će učestvovati na sajmu.

Prateći program i ove godine nudi uživanje u umjetnosti za sve starosne grupe, i obuhvata filmske i video prezentacije, razgovore i diskusije, predstavljanje umjetnosti kroz različita vođenja, kao i porodični program.

„Ovogodišnja mješavina renomirane umjetnosti i novih umjetničkih otkrića zainteresovaće kako ljubitelje umjetnosti tako i međunarodne kolekcionare“, izjavila je Christina Steinbrecher-Pfandt, umjetnički rukovodilac sajma.

„Grad Beč nije samo mjesto razmjene i posredovanja u kulturi i umjetnosti, već je posljednjih godina postao centar razvoja i napretka srednje Evrope. Želja nam je da kroz saradnju sa partnerima iz kulture, privrede i sa kreativne scene podržimo i razvijamo ovu tendenciju u budućnosti“, naglašava Dmitry Aksenov, predsjednik „viennacontemporary“.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto 1: William Klein
Foto 2: Andreas Gehlen

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 − = 3