VHS: Jesenji start sa više od 10.000 kurseva!

0

Bečki narodni univerziteti (Wiener Volkshochschulen – VHS) u jesenjem semestru nude više od 10.000 kurseva. Od 20. do 25. septembra čekaju vas brojne uvodne prezentacije u okviru „Sedmice bečkog narodnog obrazovanja“ (Woche der Wiener Volksbildung).

Od 4. oktobra, VHS započinje jesenji semestar sa više od 10.000 kurseva. Korona kriza je jasno pokazala koliko je važno voditi računa o svojim interesima i biti ponosan na sebe. Ovo ima pozitivan efekat na sva područja života i takođe može pomoći u izazovnim fazama. „Trebali bismo mnogo češće činiti nešto dobro za sebe – to takođe može značiti isprobavanje nečega novog i proširenje sopstvenih vidika. Obrazovanje je najbolji način za razvijanje perspektiva i otkrivanje sopstvenih talenata“, kaže Herbert Schweiger, direktor bečkog VHS.

VHS vas poziva, da sa više od 10.000 kurseva na jesen proslavite uspjehe, velike i male, bilo da su to jezičke barijere koje vas sputavaju u odabiru destinacije za sljedeći godišnji odmor, kurs vježbi koji oslobađa snagu ili kreativna ponuda koja inspiriše vašu maštu. Kontinuirano obrazovanje i lični razvoj idu ruku pod ruku i iznad svega, čine jednu stvar: zabavu!

Kursevi od kuće ili u učionicama VHS
VHS kursevi su više od rada na perfekciji ili performansama. Fokus je na radosti što možete naučiti nešto sa ljudima koji imaju iste interese. „Ništa ne može u potpunosti zamijeniti interakciju u našim prostorijama. Zato sam još zadovoljniji što smo u mogućnosti da ponovo održavamo kurseve licem u lice. Korona kriza nam je takođe pokazala da je fleksibilnost ključ uspjeha. Zato smo u narednom semestru još više proširili ponudu kurseva od kuće“, naglašava Schweiger. Ova hibridna ponuda po potrebi omogućava pohađanje pojedinačnih časova u učionicama VHS-a. Na ovaj način, s jedne strane, moguće je brzo reagovati na promjenjive okvirne uslove, a sa druge strane, polaznici kursa mogu organizovati pohađanje kursa prema svojim ličnim potrebama i birati između kursa „licem u lice“ i pohađanja kursa online.

„Sedmica bečkog narodnog obrazovanja“ (Woche der Wiener Volksbildung)
VHS je za ovaj semestar pipremio ponudu za sve one koji su posebno znatiželjni, zainteresovani za mnoge stvari, ali i za one koji su još uvijek neodlučni. Tokom „Sedmice bečkog narodnog obrazovanja“ od 20. do 25. septembra organizovani su brojni besplatni i neobavezujući probni kursevi na VHS lokacijama širom Beča. One nude priliku da se stekne utisak o kursu i tek tada odluči koji je kurs pravi za vas.

Svi datumi kurseva dostupni su na: www.vhs.at/woche-der-wiener-volksbildung.

Dodatne informacije o kursevima i cjelokupnom jesenjem programu dostupne su na: www.vhs.at.

 

Izvor: Ludwig Schedl

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 × = 7