Uskoro prvi Centar za autizam u Beču

0

Posljednjih godina u glavnom gradu Austrije sve je više potražnje za dijagnostikom i terapijama poremećaja autističnog spektra i poremećaja u komunikaciji. Na proljeće 2020. godine u Beču se u blizini glavne željezničke stanice otvara prvi Centar za terapiju autizma.

U novoj ustanovi će djeca do 14 godina starosti moći da dobiju neophodnu podršku i terapiju. Finansiranje i troškove investicija od 200.000 eura snosiće podjednako Bečko zdravstveno osiguranje i Fond socijalni Beč. Godišnje će do 42 djece moći da dobije tretman. Sama prijava će biti jednostavna. Uz uput dječjeg ljekara biće dovoljno započeti besplatan tretman.

Za terapiju će se koristiti specijalni podsticajni programi i terapeutske mjere u kombinaciji sa ergo-terapijama i terapijom muzikom kao i logopedijom. Zbog mogućnosti ranog otkrivanja i brzog tretmana težište ponude u novom centru će biti za djecu predškolskog uzrasta.

Za napredak u toku tretmana posebno se ističe važnost saradnje sa roditeljima kao i drugim institucijama, vrtićima, školama i socijalnim ustanovama.

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: C.Jobst/PID

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 × = 45