Umjetničko proljeće u Beču

0

Beč je dobio novi festival umjetnosti – „Foto Wien“, koji će biti organizovan svake druge godine. Ove godine od 20.3. do 20.4. festival se održava u organizaciji muzeja „Kuns Haus Wien“ i nadovezuje se na mjesec fotografije „Eyes On“.

Novi festival stavlja fotografiju u centar pažnje i ima za cilj da predstavi raznovrsnost i potencijal lokalne fotografske scene. Više od 120 partnera – muzeja, izložbenih prostora, galerija, arhiva, institucija, umjetničkih fakulteta, umjetničkih inicijativa, pružiće tokom četiri nedjelje nov pogled na lokalna internacionalna dešavanja po pitanju fotografije.

U okviru festivala planirane su radionice, diskusije i jedan simpozijum. „Foto Wien“ je član Evropskog mjeseca fotografije u okviru kojeg se održavaju festivali fotografije i u Atini, Berlinu, Bratislavi, Budimpešti, Ljubljani, Luksemburgu i Parizu. (20.3. – 20.4.2019, www.fotowien.at)

Oko 35 austrijskih i internacionalnih galerija i trgovaca umjetninama predstaviće na sajmu „Art Vienna“ savremenu umjetnost, klasični modernizam i dizajn s kraja 19. i početka 20. vijeka do danas. Sajam umjetnina se održava u palati Hofburg. (15-17.3.2019, www.artvienna.org)

Na sajmu umjetnosti „Art Austria“ u palati Lihtenštajn predstaviće se umjetnici koji u Austriji žive i rade. (5-7.4.2019, www.art-austria.info)

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Valérie Jouve

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 9 = 36