U susret Uskrsu: Bečki uskršnji vašari 2020.

1

Svi koji se raduju da posjete čuvene bečke uskršnje vašare već sada se raspituju za termine. Ove godine već krajem marta šarenilo uskršnjih štandova privući će mnoge domaće i strane turiste u „carski grad“. Tradicionalni uskršnji nakit i umjetnički oslikana jaja, kulinarski specijaliteti i muzički program očekuju posjetioce na brojnim bečkim uskršnjim vašarima.

Bazar ispred dvorca Schönbrunn jedan je od najromantičnijih u Beču. Ispred barokne kulise biće postavljeno oko 70 štandova sa brojnim kulinarskim đakonijama, dekorativnim uskršnjim nakitom i umjetničkim rukotvorinama. Za djecu će biti organizovane radionice gdje će od marcipana moći da prave razne figure, kreiraju uskršnje vjenčiće a odrasli će uživati uz džez muziku.

Na trgu „Freyung“ u Starom gradu svake godine se napravi najveće brdo od oko 40.000 oslikanih uskršnjih jaja. Takođe na trgu „Am Hof“ biće postavljeni brojni štandovi sa umjetnički oslikanim jajima i drugim ručno rađenim umjetninama.

Na uskršnjem bazaru na brdu „Kalvarija“ na posjetioce čeka kako veliki izbor uskršnjih poklona tako i brojne umjetničke radionice, muzika uživo i program za djecu.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: WienTourismus/Christian Stemper

Podijeli:

O autoru

1 komentar

Ostavi komentar


9 − 1 =