U ovoj zemlji prvo su vakcinisani infuenseri i poznati

0

Odluka o tome ko bi trebao biti prvi u redu za ograničene doze vakcina izazov je širom svijeta, a mnoge zemlje daju prednost ranjivim grupama, medicinarima i starijim osobama.

Raffi Ahmad, influenser iz Indonezije, primio je vakcinu protiv koronavirusna u predsjedničkoj palači Merdeka u Jakarti. On je bio uz predsjednika Joka Widodoa.
Ahmad ima gotovo 50 miliona pratilaca na Instagramu.”Hvala Bogu, vakcina… Ne bojte se vakcina”, napisao je 33-godišnji influenser u opisu videa na kojem se vidi kako prima vakcinu.

Viša službenica ministarstva zdravstva Siti Nadia Tarmizi rekla je da je odluka da se u prvi krug vakcinisanja uključe influenseri uz gotovo 1,5 miliona zdravstvenih radnika smišljena vladina komunikacijska strategija. Ahyani Raksanagara, šef Bandungove zdravstvene agencije, rekao je da se nada da će umjetnici poslati pozitivnu poruku o vakcinaciji, posebno mladim ljudima.

Indonežani su među najvećim globalnim korisnicima društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter i Instagram.

Ministarstvo zdravlja nije reklo koliko će osoba koje su zaražene biti u redu za vakcinaciju, ali među onima koji su trebali dobiti vakcinu bili su i poznati muzičari.

Indonezija je u najtežoj situaciji u jugoistočnoj Aziji s više od 869.000 zaraženih i 25.000 smrtnih slučajeva.

Foto: Pixabay
Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 + = 2