U Austriji 155 novozaraženih, moguće pooštrenje mjera

0

U Austriji je, u posljednja 24 časa, registrovano 155 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Zbog visokih brojki novozaraženih ministar zdravlja Rudolf Anschober najavio je konferenciju za medije u petak u 10 časova, a spekuliše se da bi mogao da najavi uvođenje novih mjera u cilju zaustavljanja širenja zaraze.

“Kako u Evropi, tako i u svijetu, zaraza koronavirusom nastavlja da se širi ili je ponovo u porastu. Nema naznake da pandemija nestaje”, rekao je Anschober, koji je predstavio trenutno stanje.

Kao i do sada, najveći broj zaraženih registrovan je u u Beču, ukupno 41 novooboljeli, a zatim slijede Tirol sa 27, Gornja Austrija 23, Donja Austrija 22, Štajerska 15, Salzburg 13, Koruška sedam, Vorarlberg četiri i Burgenland tri.

Trenutno u Austriji ima 1.523 aktivno oboljelih, od kojih je 114 hospitalizovano, a 22 se nalazi na intenzivnoj njezi.

Više od pola aktivnih slučajeva koji su registrovani nalazi se u Beču, a stručnjaci smatraju da je isto i sa slučajevima koji nisu prijavljeni.

Od početka epidemije u Austriji, pozitivan nalaz na koronavirus imalo je 22.586 lica, od kojih je 20.346 izliječeno. U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba, tako da se broj umrlih od koronavirusa povećao na 725.

Od početka epidemije u Austriji je sprovedeno 983.018 testiranja na koronavirus.

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 × = 40