Tijelo otkriva jeste li upoznali životnog partnera – tvrdi nauka

0

Poznata priča o leptirićima u trbuhu koje donosi zaljubljenost možda i nije tako daleko od istine. Da ste pronašli pravu osobu ne otkriva samo srce već i tijelo!

Istraživanje Univerziteta Rutgers pokazuje kako ljubav utiče na ljudsko tijelo i kakve se hemijske reakcije odvijaju kada volimo u poređenju s efektom korištenja droga. Poveznica je očita…

MOTIVISANI STE

Je li vam poznat osjećaj da ste spremni osvojiti svijet kada ste uz partnera ili vam crpi energiju i zbog njega osjećate iscrpljenost? Prava ljubav će vas inspirisati, motivisati i podstaknuti da postanete najbolja verzija sebe.

NE OSJEĆATE BOL

Ako osjećate bol koja nestaje čim pomislite na partnera, to je jasan znak da on na vas utiče u pozitivnom smislu. Olakšanje je često posljedica euforije koju osjećate kada mislite na partnera koji u toj situaciji djeluje poput prirodnog lijeka protiv bolova.

OPUŠTENI STE

Svi se možemo složiti da svaka veza zahtijeva trud, ali kada upoznate pravu osobu, sve sjedne na svoje mjesto i ne osjećate da se morate truditi da bi veza bila uspješna. To stvara osjećaj ugode i opuštenosti.

SEKSUALNO STE UZBUĐENI

Seks je važan aspekt svake veze, a ako pri samoj pomisli na partnera osjećate uzbuđenje, vaše ga tijelo odobrava.

VLADA OPTIMIZAM

Ako je vaš partner prava osoba za vas, na budućnost ćete gledati optimistično i zajedno planirati kako bi ona mogla izgledati. Entuzijazam i sreća su ono što čovjek osjeća kada je u pravoj vezi.

CRVENE VAM OBRAZI

Ako osjećate uzbuđenje pri pomisli na susret s partnerom, možete osjetiti simptome koje su slični anksioznosti poput ubrzanog rada srca, znojenja, rumenih obraza i znojenja, piše Ordinacija.

 

Foto: Shutterstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × 5 =