Terapeutkinja upozorava na novi TikTok trend: Nije smiješno, nego opasno

0

TikTok je već uveliko poznat po svojim trendovima koji su često bizarni i opasni mnogo više nego smiješni i zabavni. Jedan od njih je i novi trend u kojem roditelji plaše svoju djecu iz zabave.

Oznaka #ghostprank pogledana je 165 miliona puta na platformi, a sastoji se od toga da roditelji zaključavaju djecu u sobu i upale im na telefonu video s animiranim plavim duhom s crvenim očima. Djeca mahom nakon tog prizora trče prema vratima i vrište od straha.

Stravičan trend nastao je kao želja za smijehom i zabavom, ali takvo iskustvo djeci može izazvati ozbiljne traume

Licencirana terapeutkinja @Hezy_Helps Mama na TikToku je objavila video u kojem govori roditeljima o ovom trendu, a prikupio je oko pola miliona pregleda. Tekst iznad videa glasi: “Namjerno traumatizovanje djece ne treba se smatrati smiješnim bezazlenim trendom!” i “Nemojte se iznenaditi ako vašu djecu počnu buditi noćne more.”

U videu kaže: “Kao terapeutkinja koja uglavnom radi s traumatizovanom djecom, ljuta sam koliko je videa objavljeno na ovu temu. Vi doslovno traumatizujete svoju djecu zbog klikova, pregleda i broja pratilaca. Ako sumnjate da je ovo traumatizujuće, prođimo definiciju traume: svaki stresan ili zastrašujući događaj koji je neizbježan, nepredvidiv i dugotrajan.”

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 × = 72