Sve manje stanovnika Austrije vjeruje u „normalno ljeto“

0

Devet od deset stanovnika Austrije vjeruje da ni ovo ljeto neće biti „normalno“ jer za savladavanje korona-krize treba još više od šest mjeseci.

Rezultati su ovo istraživanja „Austrian Corona Panel Projects“ (ACPP) Univerziteta u Beču, koje se provedeno sredinom februara na 1.500 ispitanika.

Anketa pokazuje da je prošle godine na početku pandemije čak jedna trećina ispitanika bilo mišljenja da će se nakon otprilike šest mjeseci život ponovno vratiti iz kriznog u normalni modus.

„Nakon godinu dana, od početnog optimizma austrijskog stanovništva nije mnogo ostalo“, istaknuo je istraživač Markus Pollak na blogu ACPP-a, prenosi Fenix magazin.

Napomenuo je kako je u aprilu prošle godine još dvije trećine stanovnika Austrije bilo uvjereno da će kriza biti brzo savladana.

Kako se približavala jesen postotak austrijskih građana koji su očekivali da će biti potrebno znatno više vremena za savladavanje korona-krize sukcesivno se je povećavao i od jeseni 2020. godine do danas se kreće između 80 i 90 posto, pokazali su podaci istraživača „Austrian Corona Panel Projects“.

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 × = 12