Strože mjere za ulazak u Austriju stupile na snagu

0

U Austriji je na snagu stupio pooštreni režim za ulazak u zemlju, koji podrazumijeva obaveznu elektronsku registraciju prije polaska na put.

Od 19. decembra svi koji dolaze iz rizičnih regiona u Austriju moraju u obavezni desetodnevni karantin, koji je moguće prekinuti tek nakon petog dana izolacije uz negativan test na koronavirus. Prvobitno je planirano da mjera važi do 10. januara, zatim je produžena do 18. januara, a od ponoći je uvedena i nova mjera koja se tiče ulaska u Austriju.

Svi putnici su dužni da ispune online formular, odnosno da izvrše elektronsku registraciju preko “Pre-Travel-Clearance” (PTC) koji se nalazi na web stranici Ministarstva spoljnih poslova Austrije.

Od karantina izuzete su osobe koje prekogranično rade, poslovni punici, pripadnici humanitarnih organizacija, tranzitni saobraćaj, kao i osobe koje su dobile poziv od suda, koje moraju na sahranu, a svi oni će prije ulaska morati da prikažu, odnosno da uz digitalnu registraciju prilože negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 72 sata.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × 3 =