Skuplje vino (ni)je bolje vino?!

0

Ako niste dobar poznavalac vina, sigurno ste se do sada mnogo puta našli u situaciji da stojite pred policom puno različitih vina i ne znate koje da odaberete. Na kraju se uglavnom svodi na kupovinu skupljeg vina, jer je poznato da je skuplje vino i bolje vino – ali da li je to tačno?

Odgovor je pokušao dati sajt „Vox“, sprovodeći eksperiment čiji su rezultati mnoge iznenadili, jer su veliki obožavaoci vina, koji su tvrdili da skupo vino ima prepoznatljive kvalitete koje jeftino ne može imati, izgleda pogriješili.

Eksperiment je proveden sa tri boce vina od istog grožđa, koje se u radnjama prodaju po različitim cijenama. Jedno od njih košta osam dolara, drugo 14, a treće 43 dolara. Vina je probalo i ocijenilo 19 ljudi i gotovo polovina ispitanika uspjela je da otkrije koja je boca vina najskuplja, ali su konstatovali da je kada su ukus i druge
karakteristike u pitanju najskuplja i najmanje prijemčiva. Njihov favorit bi najčešće bilo najjeftinije vino!

Možda se vrhunski poznavaoci vina ne bi složili sa njihovom ocjenom, ali za one koji s vremena na vrijeme vole popiti lijepo vino – ne moraju izdvajati mnogo novca da bi uživali u ukusnom vinu, jer im to može pružiti i jeftinije vino.

Foto: shutterstock.com

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 2 = 14