Skaj Vikler: Radim iz duše, a ako dođe i lova – super!

0

Reper, pjevač i kompozitor Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, je odlučio da pokaže svoje široko muzičko znanje i talenat i predstavi se u drugačijem ruhu. Kontroverzni reper i član kultnog sastava Bad Copy, u julu je objavio solo album „Amovi“, a par mjeseci prije i album „Sam pao, sam se ubio“.

Interesantno je da su oba u rok, bluz i soul ritmovima, a kao razlog što je odstupio od hip-hopa koji ga je i proslavio Skaj Vikler kratko kaže: „Biće da smo svi bili željni nečega drugačijeg, a i dugo nisam snimio ništa da nisam bio opterećen stilom“.

Prilikom stvaranja novih albuma, cilj mu nije bio da stvori nešto nužno komercijalno da bi zaradio novac, kazao je “hitmejker“ koji je napravio brojne hitove za druge poznate face (a bilo ih je mnogo).

„Muzika se ne stvara zbog para. Radim iz duše, ako dođe lova, super, ako ne dođe, bože moj, toliko je poslova na svetu koji se rade za lovu“, kazao je Skaj Vikler, kojega mnogi poznavaoci i struka najavljuju kao „apsolutno muzičko čudo, na koje naša rok scena čeka već 30 godina“.

Oni koji ga bolje poznaju, kažu da na hard diskovima ima još bar dva puna albuma neobjavljenih pjesama. Interesantno je da je ovaj veoma talentovani muzičar studije Muzičke akademije napustio „užasnut činjenicom da će do kraja života svirati tuđu muziku i to pod gomilom nametnutih pravila“.

Na pitanje da li i pored avanture u druge žanrove ostaje vjeran hip-hopu, Skaj Vikler, član kultnog trojca Bad Copy (kojeg s njim čine Timbe i Ajs Nigrutin), kaže: „Od kolevke pa do groba! Pripremamo nove pesme, ali to je izazov zbog činjenice da treba nekako nadmašiti uspeh prošlog albuma“.

 

Foto: Screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 − 4 =