Sjajna glumica: Najveća zvijezda Oscara imala je težak život ali je postala uzor

0

Slavna glumica Frances McDormand (60) u noći dodjele Oscara mnogima je izmamila suze na lice…

Dan poslije Oscara najviše se priča o njoj, evo i zašto.

Iako su se mnogi nadali kako će nagradu za najbolju glumicu dobiti Meryl Streep kojoj je to bila 21. nominacija u životu, Oscar  za najbolju žensku ulogu ipak je otišao u ruke Frances McDormand za ulogu u filmu ‘Tri plakata izvan grada‘.

Ova izvanredna glumica po mnogočemu je drugačija od drugih. Njena svečana toaleta, iako u crnoj i boji zlata, bila je apsolutno nenametljiva. Takođe, glumica kratke, razbarušene kose na 90. dodjelu prestižne nagrade došla bez trunke šminke i, trebamo li uopšte spomenuti, izgledala odlično.

Tokom svog govora, koji je započela glumeći da hiperventilira, zatražila je od svih žena nominovanih za Oscara 2018. da ustanu.

“Nadam se da ćete mi učiniti čast i da će ustati sve žene nominovane u svakoj od kategorija. Meryl, ako ti ustaneš, i sve ostale će”, započela je govor Frances McDormand, nakon čega ju je kolegica Meryl Streep podržala i ustala, a dvoranom se prolomio ogroman aplauz.

“Pogledajte nas dobro jer svaka od nas ima svoju priču koju može ispričati i projekt koji treba finansirati. Ne govorite o tome s nama večeras na zabavi, pozovite nas za koji dan na sastanak u svoju kancelariju, ili možete doći u našu, i ispričaćemo vam sve o njima”, rekla je Frances.

Rijetko daje intervjue i mrzi kad je fotografišu. Glumica Frances McDormand odrasla je u američkoj državi Pennsylvania, u blizini velikog industrijskog grada Pittsburgha, a rođena je 1957. u Gibson Cityju, država Illinois, kao Cynthia Ann Smith.

Majka joj je bila samohrana, vrlo siromašna, pa ju je dala na usvajanje kad joj je bilo 18 mjeseci. Usvojili su ju Vernon i Noreen McDormand, a odrastala je u pobožnoj porodici, jer je Vernon McDormand bio prezbiterijanski sveštenik. Kad je kao tinejdžerka dobila mogućnost upoznati svoju pravu majku, odbila je to učiniti. Osjećaj da je neželjeno dijete koje je majka prepustila nepoznatim ljudima, ostavio je preduboke rane.

U zreloj životnoj dobi kad njene kolegice odustaju od glume, Frances McDormand preuzima glavne uloge u velikim filmovima.

S uspješnim producentom Joelom Coenom u braku je više od 30 godina, a zaljubili su se na jednom snimanju. Par živi u New Yorku i imaju sina Pedra, kojega su usvojili kao šestomjesečnu bebu iz Paragvaja, nakon što deset godina nisu mogli dobiti dijete.

Francis je i na pozornici totalno drukčija od drugih. Ona je iskrena i direktna, a njena potpuno prirodna ljepota potvrđuje da je najbolja formula kojom možeš dobiti sve – biti svoj.

Izvor: Gloria
Foto: Screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 × = 16