Silversterpfad: Let‘s Party Together!

0

Moglo bi se reći da Bečlije prilično ozbiljno shvataju doček Nove godine, o čemu svjedoči raznolik koncertni i zabavni program koji grad nudi gostima i domaćima koji naume da „najluđu noć“ provedu na ulicama grada. Kako god da ste zamislili provod u novogodišnjoj noći, u Beču ćete vjerovatno naići na neko mjesto ili dešavanje koje bi odgovaralo vašem raspoloženju, jer su opcije zaista mnogobrojne.

U skladu sa reputacijom prestonice klasične muzike, Beč Novu godinu dočekuje uz veličanstvene tonove klasičnih kompozicija u kojima su pozvani da uživaju svi koji su raspoloženi za ovakav doček. Ovdje bi bilo neizbježno pomenuti Novogodišnji koncert Bečkih filharmoničara koji, iako se održava 1. januara, svakako spada u iskustvo dočeka Nove godine u Beču.

Silvesterpfad 2015
Ipak, vrhunac ovog iskustva je noć između 31. decembra i 1. januara, koja u ovom gradu svakako biva adekvatno proslavljena. Tako se određeni dijelovi Beča, kao što su Innenstadt, Prater i Rathausplatz, pretvaraju u binu za ples i slavlje, pod nazivom „Wiener Silvesterpfad“. Zabava traje od dva sata popodne do dva sata poslije ponoći, a obuhvata šarolik muzički i gastronomski program.

Posjetioci će biti u prilici da isprobaju punč, kuhano vino i različite kulinarske đakonije koje su tradicionalno dio dočeka Nove godine u austrijskoj prestonici. Ako vam koraci valcera i dalje nisu najjasniji, možete posjetiti jedan od mnogobrojnih blic-kurseva na Stephansplatzu, koje održavaju bečke škole plesa. Šteta je ne znati korake valcera, jer Beč u Novu godinu ulazi baš uz ovaj ples.

Od Rathausplatza do Pratera
Na trgu ispred bečke Vijećnice 31. decembra u 14:00 vas čekaju DJ Radio Wien i bend „Topmixx“ (rock). Od 18:00 do 22:00 na bini se smjenjuju „Andi Gabauer“ i „FreeMenSingers“ sa hitovima 60-tih i 70-tih godina, dok od 22:00 bend „Tha Family“ zagrijava novogodišnju noć najnovijim hitovima, poznatim uhu i nogama.

Prvog dana nove godine na istom mjestu vas očekuje live prenos novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, kao i opere „Fledermaus“ (10:00 do 17:00). Malo dalje, na Universitätsringu, čeka vas pješačka zona (od 17:00), mnogo valcera („Barbara Helfgott & Rondo Vienna“ i „Original Wiener Salonensemble“). Na Grabenu – najveća vanjska bal dvorana na svijetu, na Stephansplatzu – „Barbara Helfgott & Rondo Vienna“ (od 14:00), kasnije ples uz „Bernd Fröhlich Orchester“ i „Tini Kainrath“.

Kome nije do valcera, možda mu je do funka, soula, popa i rocka? Pravac Kärntner Straße! Program počinje u 14:00 i traje do 02:00. Na Prateru (Riesenradplatz) slavljenike očekuje dernek pod nazivom „LET’S PARTY TOGETHER“ i muzički vatromet. Ekipu zagrijava „DJ OvivO“ sa „Best of the Centuries Music Mix“, dok ekipa iz „Sam Brisbe & Steam“ već tradicionalno servira Pop, Soul i Reggae. Highlight večeri je desetominutni vatromet kojeg prati muzika.

Više informacija o najluđoj noći pronaći ćete na: www.wien-event.at/events/silvesterpfad.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 − = 2