Šetnja, muzej ili soba za bjekstvo? Dan zaljubljenih u Beču

0

Uskoro stiže jedan od najromantičnijih praznika u godini – Dan zaljubljenih. Ukoliko ste u carskom gradu, a dosta vam je ruža i čokoladnih pralina, evo nekoliko prijedloga kako da ovaj dan obilježite malo drugačije:

Kuća muzike – „Beethoven i ljubav“

Izložba u Kući muzike se bavi djelima slavnog kompozitora koja su nadahnuta zaljubljenošću i neuzvraćenim ljubavima, a tematizuje se i period u kome je izgubio čulo sluha i kako se to odrazilo na njegov društveni život. Kako da povežemo ljubav i klavirske komade „Mjesečeva sonata“ ili „Za Elizu“? Kome je namijenjeno pismo naslovljeno „Besmrtno voljenoj“ i zašto nikada nije poslato? Možemo li da na osnovu njegove jedine opere – „Fidelio“ dokučimo šta je Beethoven zapravo mislio o romantičnim vezama? Izložba počinje 14. februara 2020. godine u 18 časova.

Albertina – „Ljubavni parovi“ u Albertini

U Albertini se na Dan zaljubljenih može pogledati specijalno vođenje o ljubavnim parovima. Izabrana remek djela Muncha, Chagalla i Picasa svjedoče o tome da je tema i predstavljanje ljubavi oduvijek zaokupljala naš um. Nježne romanse, neostvarene strasti, ljubomorne scene u vezama – prikazuju ljubav u svoj njenoj raznolikosti. Vođenje počinje 14. februara 2020. godine u 18 časova.

Kuća umjetnosti – „Zaljubljeni u uličnu fotografiju“

Ova izložba je usredsređena na ljubav prema gradu. Posjetioci će uz punč saznati više o savremenim ikonama ulične fotografije i dobiti odgovor na pitanje zašto nas metropole kao mjesta za profesionalnu fotografiju toliko privlače. Izložba počinje 14. februara 2020. godine u 17 časova.

Jevrejski muzej – „Naš grad – za dvoje“

Izloženi su predmeti iz stalne postavke muzeja koji svjedoče o svadbenim putovanjima, burmama, predbračnim ugovorima i poznatim jevrejskim parovima. Nakon izložbe posjetioci će biti pozvani na košer sekt u kafeu „Eskeles“. Izložba počinje 14. februara 2020. godine u 17 časova.

Šetnja gradom bez „valentinovskog“ kiča

Nasuprot kičastim turističkim ponudama na Dan zaljubljenih osmišljeno je vođenje „Najbolje od Beča ako ste singl“. U dva termina, od 16 i 18 časova, zainteresovani će moći da 14. februara 2020. godine uživaju u šetnji Bečom po nesvakidašnjim lokacijama. Nakon vođenja organizovano je druženje u restoranu u centru grada i kratak test znanja o turi. Prijavljivanje je moguće putem e-mail adrese office@wienfuehrung.at.

„The First Escape“ – „Ljubav na prvo bjekstvo“

Sobe za bjekstvo u Beču nude mogućnost sastanka na slijepo u jednoj od soba u kojima možete da doživite pravu pustolovinu. Možda će neko ipak upoznati svoju srodnu dušu? Grupa ljudi koji su singl i koji se međusobno ne poznaju provešće sat vremena rješavajući zagonetke i tražeći izlaz iz jedne od soba. U ponudi su potrage „Opera“, „Hotelska soba br. 13“ i „Zamak“. Pored toga, postoji soba „Mračna kapela“ koja se posjećuje uz korištenje naočala za virtuelnu stvarnost.

Nagradna igra –  „Vrijeme za dvoje – najbolji trenuci sa najdražima“

Preduzeće Wien Ticket koje prodaje ulaznice za najvažnije koncerte i manifestacije u Beču nagradiće najboljih 10 fotografija vaučerima od 50 eura. Pošaljite fotografije e-mailom na gewinnspiel@wien-ticket.at, preko Facebooka ili Instagrama uz hashtag #diebesserenkarten.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Marko Mestrovic

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × = 15