Šest razloga zašto je na kožu lica dobro staviti kockice leda

0

Tretiranje kože kockama leda može itekako koristiti koži ako se ono radi na ispravan način.

  1. Prirodan sjaj kože

Kada se nanesu na kožu, kocke leda poboljšavaju cirkulaciju krvi koja onda koži daje prirodni zdravi sjaj. Da bi koža još bolje blistala, u ledene kocke može se staviti i voće.

  1. Smanjuje crvenilo

Kocke leda mogu smanjiti upale, crvenilo od prištića i razne mrlje po licu. Njih možete direktno staviti na akne na nekoliko sekundi dok koža ne utrne. To se može raditi svaku drugu veče.

  1. Tretman za tamne podočnjake

Kombinacija soka od krastavaca i ružine vodice u ledenom obliku može pomoći kod smanjivanja tamnih kolutova ispod očiju. Ovakav tretman će smanjiti natečenost očiju od posljedica kasnonoćnih aktivnosti.

  1. Učvršćuje kožu

Led je jeftini zaglađivač i učvršćivač kože. Nanesite kocke leda po cijelom licu prije nanošenja šminke jer se tako pore minimiziraju, pa šminka puno bolje izgleda, a koža djeluje glatko i besprijekorno.

  1. Zamjena za šminku

Ako nemate vremena za šminkanje, tada su vam kockice leda spas u zadnji čas. One pomažu vašoj koži dati blistav i svjež izgled čak i bez šminke.

  1. Usporava nastanak bora

Ako se kockicama leda redovno masira koža lica, takvim tretmanom pospješuje se elastičnost kože što može usporiti nastanak bora i ublažiti prve znakove starenja.

Važne napomene koje trebate znati prije tretmana kože kockama leda:

1. Tretman kockama leda radi se bez ikakve tkanine koja bi led omotala i pružila neku vrstu zaštite. Zato je važno na rukama nositi rukavice kako bi led mogli ispravno i čvrsto držati. Ako je led prehladan i ipak odlučite omotati ga u neku vrstu tkanine, efekt će svejedno biti isti.

2. Ekstremna hladnoća može uzrokovati pucanje kapilara ispod kože. Budite na oprezu i nikada ne stavljajte direktno na kožu led koji je netom prije izvađen iz zamrzivača.

3. Takođe, ne koristite led direktno na koži koja već ima ispucale kapilare, i nemojte predugo led držati na koži.

4. Ako hladnoća postane previše neugodna, prestanite s tretmanom. Isto tako treba izbjegavati prolaženje ledom po jednom dijelu lica više od 15 minuta.

5. Ako želite bolje rezultate, posudu za kockice leda možete napuniti i sa ružinom vodicom, limunom, zelenim čajem, čajem od kamilice, krastavcem i ostalim prirodnim sastojcima koji djeluju njegujuće na vašu kožu, piše 24sata.hr.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 × = 49