Sejo Sexon: Sve je više onih što idu trbuhom za kruhom!

0

Pet godina nakon „Radova na cesti“, legendarni bend Zabranjeno pušenje objavio je svoj novi, ukupno 11. album. Album naziva „Šok i nevjerica“ donosi 14 novih pjesama, a Sejo Sexon, frontmen benda i autor većine pjesama, objasnio je kako se odlučio za ovakav naziv albuma.

„Uvijek postoje nevjerica i skepsa kada je u pitanju novi album benda sa velikom kilometražom. Naša je želja da šok bude pozitivan i da se ljudi iznenade koliko se dobar album može napraviti iako nosi broj 11“, kaže Sejo.

Na albumu, pored standardne postave Zabranjenog pušenja, gostuju i tuzlanska reperka Sassja kao vokal na pjesmi „Kupi nas Ali“, i majstor sevdalinke Damir Imamović koji svira tambur i pjeva u pjesmi „Svjetla Sarajeva“.

Jedna od premijerno predstavljenih pjesama koja je privukla veliku pažnju je „Irska“, a koja satirično opisuje život balkanskih emigranata. Za nju Sejo kaže: „Sa ljudskim sudbinama u pjesmi ‘Irska‘ lako će se identifikovati svi oni koji su krenuli ‘trbuhom za kruhom‘, ali i oni koji o tome još samo razmišljaju, a takvih je, nažalost, izgleda sve više“.

O uspjehu novog albuma Sejo nije htio da nagađa, te je u svom prepoznatljivom stilu prokomentarisao: „S albumima ti je kao s malom djecom, nikad ne znaš hoće li biti narkoman ili doktor nauka. To će naravno publika i vrijeme odlučiti, a mi smo se potrudili najbolje što smo mogli“.

Album „Šok i nevjerica“ je od 31. oktobra dostupan za besplatan download na stranici www.zabranjeno-pusenje.com.

Sexon: “Najbitnije je znati opstati“

S izlaskom novog albuma Sejo Sexon se osvrnuo i na činjenicu u kojoj je mjeri muzička scena u državama bivše Jugoslavije promijenila sadržaj.

„U vrijeme kada se Zabranjeno pušenje pozicioniralo na sceni s jedne strane bilo je teže jer je bilo manje izdavača i puno više kontrole medija, međutim danas je problem ta neka velika gužva. Svi ti proizvodi stižu pred ljude u nekoj velikoj količini pa oni ne stignu to sve ni iskonzumirati. Tu je teško naći svoje mjesto. Zato je najbitnije znati opstati, a opstaju samo kvalitetni bendovi i najbitnija je povratna reakcija publike. Ovaj posao je vrlo jednostavan, moraš sastaviti dobar bend, napraviti nekoliko hitova i kasnije sve ide kao po špagi“, kazao je frontmen Zabranjenog pušenja.

Foto: Wikipedia

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 4 = 4