Psiholog otkriva: “Imam 40 godina i više nikada neću ponoviti ovih 10 grešaka u ljubavi”

0

Psiholog Elena Shpundre za sajt Liza napisala je kako se promijenio njen pogled na ljubav i veze sa dolaskom u zrelije godine.

Kako je Elena napisala, zrelost je doba kada se zaista susretneš sa samim sobom. Nakon mladalačke zaslijepljenosti i razmišljanjima o žrtvovanju, počinjemo da živimo za sebe.

“To ne znači da nam nije potreban niko drugi. Želimo ljubav, toplinu i odnose pune razumijevanja isto kao i kada smo imali 20 godina. Ali, do sada smo naučile da su u zdravoj vezi sve te stvari su recipročne. Zato ove stvari, u svojoj 42. godini, ne radim više”.

1.Ne čekam poruke i pozive muškarca.
Ili prva pošaljem poruku ili isključim iz života one koji nemaju vremena ni da mi jave ili napišu da su zauzeti.

2. Ne želim da idem na sastanak ako mi mjesto i vrijeme ne odgovaraju.
Ako muškarac nije zainteresovan za to koliko je žena zauzeta, za njene želje, udobnost, to nikako nije dobro. Upravo takav muškarac nije mi potreban.

3. Ne opraštam mu ako mi ne kupi poklon za rođendan.
Volim muškarce koji troše novac na ženu koju vole. Ljudi koji škrtare na novcu obično škrtare i na svemu ostalom. Još ako ne zapamte datum koji je važan za njegovu partnerku, pokazuju koliko je ne cijene.

4. Ne mogu da opravdam nečiji neuspjeh poslije 40. godine.
To ne znači da samo tražim novac. Kada smo bili mladi eksperimentisali smo, pokušavali i padali, radili razne poslove… Već sa 40 trebalo bi da imamo kakvu-takvu karijeru i pristojno mjesto u kome živimo.

5. Neću prećutati ako mi se nešto ne dopada.
Neću izluditi muškaraca sa stalnim pritužbama i neću zvocati. Ali, ako ne volim brzu vožnju, ako me to plaši, neću to da prećutim. Neću davati nikakve signale, neću čekati da on to primijeti, neću se duriti, kazaću mu otvoreno.

6. Ne bojim se postavljanja nijednog pitanja. I spremna sam na bilo koji odgovor.
Kada smo bile mlađe, plašile smo se da postavimo bilo koje pitanje koje se tiče nečeg što ne razumijemo. Nismo htjele da se izložimo stresu, plašile smo se da ćemo biti povrijeđene, ili da ćemo ga preplašiti. Ne želim više da budem povređivana, i zato sam spremna da sve razjasnim.

7. Više ne miješam seks sa ljubavlju.
Seks može biti povezan sa ljubavlju. S druge strane, ne mora da ima nikakve dodirne tačke sa ljubavlju.

8. Nisam ljubomorna na njegove prijatelje ili prijateljice, niti na njegov posao.
Ili na njegovu djecu iz prošlog braka (veze). Ako me muškarac voli, on će naći vremena za mene. Mogu to da prihvatim jer i ja imam posao, i stalno sam zauzeta.

9. Ne peglam njegove majice i košulje. Ne volim peglanje.
Ne volim da peglam ni svoje stvari, a kamoli tuđe. Odbijam da radim bilo šta za muškarca ako to inače ne volim da radim. Ako me voli, ispeglaće svoju majicu.

10. Ne trudim se da izgledam bolje zbog muškarca.
Ustvari, kada upoznam nekog novog, mogu da budem i cinična, suviše iskrena. Ne stidim se da razgovaram o svojim problemima, i poteškoćama. Neko ko to želi može uvijek da sazna više o meni, piše Bizlife.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × 2 =