Prevara nakon 25 godina braka: Najskuplji razvod u istoriji koštaće 38 milijardi dolara

0

Osnivača Amazona, Jeffa Bezosa, razvod od supruge MacKenzie Bezos stajaće Amazonovih dionica u vrijednosti 38,3 milijardi američkih dolara, objavio je Bloomberg.

U aprilu je Amazon, najveća svjetska internacionalna trgovina, objavila da bi 4 posto ili 19,7 milijuna dionica trebalo biti registrovano na ime MacKenzie Bezos nakon što sud odobri razvod.

Par je objavio da se namjerava razvesti u zajedničkoj izjavi na Twitteru u januaru, izazvavši zabrinutost da bi Jeff Bezos mogao završiti sa smanjenim pravom glasa. On zadržava udio od 12 posto vrijedan 114,8 milijardi dolara i ostaje najbogatija osoba na svijetu, navodi Bloomberg.

MacKenzie je u maju obećala dati polovinu bogatstva u humanitarne svrhe kako bi se priključila “Giving Pledge”, kampanji koju su 2010. pokrenuli milijarder Warren Buffett i Microsoftov saosnivač Bill Gates.

U medijima su u jednom trenutno iscurile poruke koje je Bezos slao svojoj ljubavnici te informacije da joj je slao golišave slike, vodio je na skupe večere i luksuzna putovanja privatnim avionom.

 

Foto: Screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 5 = 10