Ponude Bečkog holdinga iz oblasti kulture i turizma

0

Četiri muzeja u sastavu Bečkog holdinga pružaju sasvim poseban doživljaj umjetnosti i kulture. Istražite Mocartovu kuću u Beču sa jedinim očuvanim bečkim stanom u kojem je živio muzički genije, Kuću muzike koja predstavlja interaktivni muzej zvuka, kuću umjetnosti Kunst Haus sa Muzejom Hundertvasera kao i Jevrejski muzej Beča smješten u Palati Eskeles kao i u Muzeju Judenplatz na Jevrejskom trgu. Međutim, Bečki holding nudi mnogo više: veliku operu u pozorištu Theater an der Wien, mjuzikle svjetskog formata u pozorištima Raimund i Ronacher, svjetske zvijezde i svjetske događaje u Bečkoj gradskoj hali kao i omiljeni brzi katamaran Twin City Liner i izletničke brodove kompanije DDSG Blue Danube.

KUĆA MUZIKE – Otkrijte svijet zvukova

Kuća muzike kao interaktivni muzej zvuka na jedinstven način prezentuje inovativni i nekonvencionalni pristup muzici u svoj njenoj raznolikosti. Realni i virtuelno stvoreni svjetovi zvukova pozivaju goste u četvorospratnom zdanju da na neposredan način dožive muzičke fenomene. Bilo da žele da skockaju sopstveni valcer, da čuju svoje ime u vidu originalne Mocartove kompozicije, da kreiraju svoju operu ili da diriguju nadaleko poznatim orkestrom Bečke filharmonije, posjetioci na ovom mjestu upoznaju velikane klasične muzike i uplovljavaju u fascinantan svijet zvukova. Više na www.hausdermusik.com.

MOCARTOVA KUĆA U BEČU – Zaronite u svijet Mocarta!

U Mocartovoj kući u Beču posjetioci imaju priliku da istražuju jedini očuvani stan u Beču u kojem je živio Mocart i u kojem je komponovao više muzike nego na bilo kom drugom mjestu! Na svakom ćošku u ovom stanu velike i male fanove Mocarta iz cijelog svijeta očekuje obuhvatna prezentacija vremena u kojem je Mocart živio i njegovih najznačajnijih djela. Da bi posjeta ovom muzeju bila savršena, svakog četvrtka u julu i avgustu 2017. godine sa početkom od 16 časova biće održavan jednočasovni koncert na pijanu. Koncerti se održavaju u istorijskom ambijentu Bezendorfske sale u Mocartovoj kući, a prevashodno se izvode djela koja je Mocart komponovao u zdanju koje je danas Mocartova kuća u Beču. Više na www.mozarthausvienna.at.

BEČKI KUNST HAUS – „TRAGOVIMA HUNDERTWASSERA“ Šetnja gradom uz posjetu privatnog stana

U šetnji po tragovima Hundertwassera posjetioci se ne upoznaju samo sa najpoznatijim bečkim zdanjima arhitekte Hundertwassera (spalionica otpada, Kuća Hundertwassera, Village i BEČKI KUNST HAUS), već saznaju nešto i o idejama jednog od prvih „ekoloških“ vizionara Evrope („humus toalet“, ozelenjavanje krovova, „drvo podstanar“). Tura se završava posjetom Hundertwasserovom muzeju u okviru BEČKOG KUNST HAUSA. Ono što predstavlja posebnost ove ture jeste da posjetioci mogu da zavire u privatni atelje Hundertwassera na krovu muzeja, gdje obično pristup nije dozvoljen. Više na www.kunsthauswien.com.

Kunst Haus Wien präsentiert Ausstellungsprogramm 2017

JEVREJSKI MUZEJ BEČA

Izložba „Trude & Elvis. Wien – Memphis – Hollywood“ dočarava do 12. novembra 2017. život Trude Forsher, sekretarice Elvisa Presley-a. Trude je porijeklom bila iz Beča i 1938. godine je jedva uspjela da se spase od progona nacističkog režima. U središtu izložbe „Kupujte kod Jevreja! Istorija bečke kulture poslovanja“, koja traje do 19. novembra 2017. godine, nalaze se jevrejske robne kuće. Impresivni objekti ne pričaju samo o sudbinama jevrejskih porodica, već govore i o arhitekturi i scenografiji, dizajnerima, klijenteli kao i o prodavcima, krojačima i dekoraterima izloga. U Muzeju Judenplatz se do 8. oktobra 2017. prikazuje izložba fotografija „Bunker. Arhitektura preživljavanja“ Adama Reynoldsa. Ove fotografije dokumentuju raznolikost bunkera i istovremeno su opresivno svjedočanstvo o životnoj situaciji i preživljavanju izraelskog naroda. Više na www.jmw.at.

 

UJEDINJENE BINE BEČA (VBW)

POZORIŠTE THEATER AN DER WIEN: Repertoar za sezonu 2017/2018. obuhvata 14 premijera od baroka do moderne koje će biti izvedene u pozorištu Theater an der Wien i Kamernoj operi. U centru pažnje su fascinantna muzičko-scenska djela Nicola Antonija Porpora, Georgea Friderica Händel, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gaetana Donizettija, Claudea Debussy-ja, Albana Berga, Benjamina Brittena i Gottfrieda von Einema kao i jedna verzija „Prstena“ Richarda Wagnera, koja je pod nazivom „Trilogija prstena“ fokusirana na tri večeri i koja je ekskluzivno prerađena za Theater an der Wien. Više na www.theater-wien.at.

POZORIŠTE RAIMUND: JA SAM IZ AUSTRIJE (I AM FROM AUSTRIA) – najveći hitovi Rainharda Fendricha konačno su našli svoj put do pozornice mjuzikla. Najnovija produkcija Ujedinjenih bina Beča predstavlja novi mjuzikl prepun šale, šarma i romantike, iznenadan i dirljiv, sa pričom o ljubavi, prijateljstvu i porodici. Premijera mjuzikla JA SAM IZ AUSTRIJE održaće se 16. septembra 2017. u Pozorištu Raimund. Više na www.musicalvienna.at.

POZORIŠTE RONACHER: PLES VAMPIRA – Kultni mjuzikl vraća se 30. septembra 2017. u Beč na pozornicu na kojoj je doživio svoju premijeru, a povod je 20-godišnji jubilej ovog djela. U međuvremenu je više od 8 miliona ljudi širom svijeta vidjelo mjuzikl u kojem profesor Abronzijus i Alfred idu u lov na vampire. Više na www.musicalvienna.at.

BEČKA GRADSKA HALA

Sa više od 300 događaja i milion posjetilaca godišnje, Bečka gradska hala je najveći austrijski centar za manifestacije raznog tipa. Pozicionirana u centru grada, raspolaže sa šest međusobno odvojenih ali i spojivih hala koje mogu primiti do 25.363 posjetilaca. Jedan od faktora uspješnosti Bečke gradske hale jeste njena multifunkcionalnost i fleksibilnost prostora: moguće je organizovati svaku vrstu manifestacije. Od rok koncerta do operske ili baletske večeri, od međunarodnih televizijskih show programa do sportskih događaja, od sajmova i skupština pa do prezentacije proizvoda. Više na www.stadthalle.com.

DDSG Blue Danube: Noćna plovidba brodom u Beču

Moderni brod „MS Wien“ kompanije DDSG polazi svakog petka i subote od maja do septembra, a u jeku ljetne sezone i svakodnevno, na ugođajnu noćnu vožnju duž Dunavskog kanala u Beču. Sa palube broda moguće je uživati u živahnim dešavanjima duž obala Dunavskog kanala kao i u zalasku sunca. Ovogodišnji novitet je paket „večera na krstarenju“ koji uključuje aperitiv, rezervaciju stola i večeru u tri ganga. Više na www.ddsg-blue-danube-at.

 

TWIN CITY LINER

Twin City Liner katamarani ove sezone će po prvi put biti zvanični ambasadori Festivala Dunavskog ostrva 2017 – najvećeg evropskog muzičkog festivala na otvorenom sa besplatnim ulazom. Flota modernih katamarana koji prevoze putnike između Beča i Bratislave je zvanično plovilo velikog događaja koji će se održati od 23. do 25. juna 2017. godine. Brendirani u total dizajnu sa porukom ovogodišnjeg festivala „Moj grad. Moj festival“, brodovi će na ruti između Beča i Bratislava promovisati muzičku manifestaciju. Tokom trajanja Festivala Dunavskog ostrva, Twin City Liner plovila biće festivalski šatlovi koji će goste iz Bratislave dovoziti direktno na Dunavsko ostrvo. Više na www.twincityliner.com.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Eva Kelety

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 − 3 =