Plesni festival „Impulstanz“ u Beču najavio ko dolazi u goste

0

Organizatori međunarodnog plesnog festivala „Impulstanz“ najavili su izvanredan program koji očekuje posjetioce u 2019. godini: istorijat plesne umjetnosti, 220 radionica, koncerti i veliki broj nastupa novih, mladih koreografa. Festival će trajati četiri nedjelje – od 11. jula do 11. avgusta 2019. godine.

Bečlijama u goste dolaze francuski koreograf Boris Charmatz i belgijski Wim Vandekeybus kao i režiser Michael Laub sa komadom „Kotrljanje“ u kome na sceni kombinuje ples sa više od 200 citata iz poznatih filmova.

Danska koreografkinja Mette Ingvartsen izvešće svoju solistički i grupni nastup „Crveni djelići“ u kome istražuje vezu između plesa, seksualnosti, performansa i ekonomije tijela.

Plesačice iz plesne kompanije britanskog koreografa Akrama Kana, koji sa svojim komadom Put svile“ takođe dolazi na festival, Kristina i Sadé Alleyne, izvešće tačku „Noćna igra“.

Saradnja sa bečkim Muzejom moderne umjetnosti za vreme trajanja festivala i sljedeće godine se nastavlja. Takođe, muzej Leopold će izvođačima i ljubiteljima savremenog plesa staviti na raspolaganje cijeli sprat.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: UV Open House Sofie De Backere

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 − 1 =