Playboy od sada bez golih žena

0

Najpoznatiji magazin za muškarce donio je odluku da prestane objavljivati fotografije nagih žena, jer zbog ekspanzije interneta više nema smisla plasirati golotinju u nekom štampanom mediju.

Naime, od 5,6 miliona prodatih primjeraka godišnje tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka, prodaja „Playboya“ danas je pala na blizu 800.000 primjeraka godišnje.

Hugh Hefner, vlasnik „Playboy“ magazina, povodom ove odluke izjavio je da je njihova misija ispunjena i da su uspjeli žensko tijelo učiniti normalnom pojavom tako što su žene svijetu prikazivali u njihovom prirodnom izdanju.

„Vremena se ipak mijenjaju. Sada ste jedan klik miša udaljeni od bilo kakvog besplatnog erotskog sadržaja koji često nije u skladu s onim što ‘Playboy’ promoviše, a to su ljepota i divljenje ženskom tijelu. Odlučili smo da se s dostojanstvom povučemo iz tog svijeta“, rekao je Hefner.

Slike nagih žena još ranije su izbačene iz „Playboy“ online izdanja, kako se sadržaji ne bi mogli širiti putem društvenih mreža koje zabranjuju erotiku. Ipak, fotografije oskudno odjevenih žena u provokativnim pozama i dalje će biti objavljivane.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 9 = 18