Pjevač TBF-a mora na sudu objasniti stihove pjesme “Moja mater te traži”

0

Saša Antić, pjevač splitske grupe TBF, dobio je poziv od Op[tinskog suda u Virovitici da se pojavi kao svjedok na raspravi u kaznenom predmetu. Okrivljeni je mladić koji je policajcu u poruci poslao, između ostalog stihove popularne pjesme TBF-a koju je Antić napisao.

“Moja mater te traži

Zna di radiš i di se krećeš

Moja mater te traži

Zna sva mista di ideš navečer

Moja mater te traži

Zna di živiš, al neš još dugo

Moja mater te traži

Nije uzela lijek, a okriće na jugo”

Sud smatra da je upravo Antić najstručniji da protumači riječi kako bi se utvrdilo ima li u njima elemenata ozbiljne prijetnje.

“Što reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam htio reći”, istaknuo je muzičar u svojoj kolumni.

Antić se zapitao i zašto baš on te dodao da se ne može sjetiti nijednog sličnog slučaja, osim onog kada su devedesetih godina pokojnog Tupaca priveli jer je čovjek koji je ubio nekoliko ljudi u automobilu imao kasetu s njegovim pjesmama.

Saša se ipak ne želi šaliti jer je situacija očito ozbiljna.

“Radi se o sudbini jednog ljudskog bića koje bi moglo biti optuženo za prijetnju stihovima pjesme koja nema veze sa stvarnosti. Ona je igrokaz, fikcija i groteskno pretjerivanje koje se artificiranom agresijom ruga nasilniku. Glavni lik pjesme je karakterno degradirani jadnik koji se skriva iza majke, ona je ilustracija njegove nemoći i moguće samo plod njegove mašte. Naravno, vjerujem da do osuđujuće presude neće doći. Kad bi se to dogodilo, osim nepravde prema okrivljeniku, i pjesma ‘Mater’ dobila bi inkriminirani status, postala bi nešto kao hladno oružje. Zajebana i velika stvar za jednu pjesmu, ali s druge strane i službena potvrda da se radi o oštrim stihovima”, zaključio je Antić.

 

Foto: Facebook/TBF

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 + = 14