Pizza duga kilometar i po

0

Guinessova knjiga sadrži zaista veliki broj neobičnih svjetskih rekorda. Jedan od tih rekorda je i najduža pizza na svijetu, koju su napravili italijanski pizza majstori.

Pizza duga 1.595 metara i teška oko pet tona nadmašila je za 400 metara dosadašnji Guinessov rekord. Tako su Italijani, poznati po svojoj pizzi, oduzeli ovu laskavu titulu Špancima, koji su do sada držali rekord.

Pripremili su je članovi talijanske poljoprivredne udruge Coldiretti na svjetskoj izložbi Expo u Milanu, te pokrenuli incijativu da se pizza uvrsti na popis svjetske baštine UNESCO-a.

Za pripremu svakog metra ove pizze trebalo je oko tri minute, a pekli su je u posebno adaptiranim pećima kako bi obilježili 126. rođendan slavne pizze Margherite, najslavnije talijanske pizze osmišljene u Napulju 1889. u čast talijanske kraljice Margarete.

Prilikom pripremanja najduže pizze na svijetu utrošeno je 1.500 kg paradajza, više od 1,5 tone mocarela sira i mnogo ekstradjevičanskog maslinovog ulja. U ovom zahtjevnom procesu u Milanu učestvovalo je 80 kuhara koji su svoje djelo servirali na 800 spojenih stolova.

Foto: shutterstock.com

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 × = 7