Pismo samohranog tate rasplakalo planetu

0

U januaru 2015. Richard Johnson je postao otac djevojčice Persephon. Nakon samo mjesec dana, majka ga je ostavila i pobjegla sa kćerkom u Kaliforniju. Ubrzo je promijenila mišljenje i odlučila je da je da na usvajanje, ako Richard ne dođe po nju. Richard Johnson (24) nije puno razmišljao. Ukrcao se na avion i vratio sa kćerkom kući. Majka ih je ostavila sasvim nenadano, a on je uvjeren da je to rezultat postporođajne depresije.

Iako je bio nepripremljen, sam i prestravljen, čvrsto je odlučio da se posveti odgajanju svoje kćerke, a s očevima okupljenima oko stranice “Life of Dad” podijelio je svoje iskustvo kako bi motivisao druge koji se nađu u sličnoj situaciji.

“Dani su bili teški i ponekad nisam bio siguran da li ću izdržati pritisak. Proveo sam dosta besanih noći plačući, i držeći svoju kćerkicu dok je spavala jer nisam bio siguran da li ću biti dovoljno dobar tata”, samo su neke od stvari koje je podijelio ovaj hrabri mladić.

“I dalje ne znamo zašto je otišla ali sumnjamo da je postporođajna depresija imala velikog udjela u tome”, napisao je on.

Danima nakon njenog odlaska, Richard je priznao da se osjećao izgubljeno i uplašeno.

“U porodici iz koje ja dolazim svi su ili razvedeni ili samohrani roditelji. Otac nas je napustio i nikada nisam želio tako nešto za svoju djecu. Kada smo ja i Persephon mama odlučili da imamo djecu, želio sam da im pružim život koji ja nikada nisam imao”, iskren je Richard.

Otkrio je i da što je više mislio na to, više ga je obuzimala panika. Nije znao šta to znači biti otac koji je zadužen za sve, osim onoga što je vidio na TV i na filmovima. U namjeri da ublaži strah koji je osjećao, ovaj mladić je pomoć potražio na internetu i raznim priručnicima za roditelje. Pročitao je svaku knjigu o roditeljstvu koju je mogao da nađe i pregledao stotine videa na YouTube-u od pravljenja kikica, mazanja noktiju do savjeta kako sa se izborite sa najčešćim roditeljskim problemima.

 

Foto: Facebook

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 − = 3