Ovo su tri osobe koje sabotiraju vašu dijetu

0

Na dijeti ste i nikako ne uspijevate smršaviti ili održavati željenu težinu? E, pa trebate znati da i ljudi iz vašeg okruženja i te kako utiču na to šta i kako jedete.

Zato pripazite na ove (drage) ljude i pazite da vas nesvjesno ne udebljaju.

  1. Prijatelj/ica iz teretane

Možda vam se čini kao sjajna ideja da trenirate s bliskom osobom jer na taj način imate i podršku. No, proteinski napitci ili smoothieji nakon teretane, a koje popijete u društvu, mogu vam odmoći.

Ne zahtijeva svako vježbanje suplemente i sportske shakeove. Ako u teretani potrošite 200 kalorija i popijete proteinski shake od 350 kalorija, onda si niste napravili uslugu, smatra nutricionistica Caroline Kaufman.

Radije kod kuće pojedite jedan grčki jogurt ili pola sendviča s piletinom.

  1. Klijenti s posla

Neki poslovi zahtijevaju redovne ručkove s klijentima i slično, a ako ste na dijeti, to vam baš i ne ide u korist. Pokušajte u restoranima naručivati zdrave obroke i svakako naručite prije svih ostalih kako vas narudžbe ostalih za stolom ne bi “dovele u napast”.

  1. Vaše dijete

Ako imate dijete onda je i kuća puna slatkiša, a svako malo gricnete slatkiš, kolačić, keks… Često roditelji pojedu i ono što je ostalo za djetetom uz svoj obrok. Kako si pomoći? Izbjegavajte kupovinu slatkiša djetetu, birajte zdravije opcije i naravno, više voća, piše Ordinacija.hr.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 1 = 6