Otvorena Muzejska četvrt u Beču: Bogat program izložbenih aktivnosti

0

Muzejska četvrt u Beču počela je 8. februara sa otvaranjem svojih muzeja za posjetioce uz poštovanje svim propisanih mjera za suzbijanje koronavirusa. Najprije je otvoren Arhitektonski centar Beč, zatim su 9. februara otvoreni galerija „Kunstahalle Wien“ i muzej „mumok“, a 10. februara muzej „Leopold“.

„mumok“ će posvetiti čak tri izložbe pop-art ikoni Andy Warhol. On je posljednji put izlagao u „mumoku“ još za života 1981. godine. Njegovo stvaralaštvo će 40 godina kasnije biti prikazano u sveobuhvatnom kulturno-istorijskom kontekstu. Izložbe „Misfitting Togehther“ (do 25. aprila 2021. godine), „Andy Warhol Exhibits“ i „Defrosting the Icebox“ predstaviće do sada malo poznata djela umjetnika i otkriti Warhola kao revolucionarnog umjetnika izložbi i instalacija. „Andy Warhol Exhibits“ i „Defrosting the Icebox“ biće otvorene do 20. aprila 2021. godine.

U galeriji „Kunsthalle Wien“ posjetioce očekuje izložba „Želimir Žilnik. Shadow Citizens“ do 18. aprila 2021. godine kao i postavka „Cybernetics of the Poor“. Ova izložba se bavi odnosom između umjetnosti i kibernetike sa posebnim osvrtom na njihove dodirne tačke. Ona će predstaviti radove u kojima umjetnost koristi svoju nemoć, siromaštvo, u odnosu na kibernetičku mašinu kao osnovu za izradu protiv-nacrta. Izložba će moći da se posjeti do 25. aprila 2021. godine.

U muzeju „Leopold“ nova izložba „Sumrak čovječanstva“ predstaviće austrijsku Modernu u periodu između 1918. i 1938. godine. Posjetioci će imati priliku da do 5. aprila 2021. godine vide djela Alfonsa Waldea, Albina Egger-Lienza, Antona Kolinga, Herberta Boeckla i mnoga druga ostvarenja. Izložbe koje su bile kratko dostupne u decembru „Emil Pirhcan“ i „Beethoven kao inspiracija“ biće produžene.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Hertha Hurnaus

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 − 2 =